Інтернет і телебачення викликають у дітей агресію та наповнюють їхню мову лайкою. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський дитячий психолог Володимир Левченко.


"У березні до мене на прийом приходила 29-річна киянка з сином Олегом, - згадує психолог. – Хлопчику усього чотири роки, а він уже закатує батькам істерики, якщо йому не дозволяють гратися в інтернеті. Батьки пробували ставити на ноутбуки паролі, встановили програму "Батьківський контроль" від "Віндовс", але нічого не допомагає. Дитина плаче і просить пустити її за комп'ютер. Хто винен у такій залежності дитини від інтернету, ігор і мультиків? Звісно ж, батьки".

Психолог каже, пускати дитину до комп'ютера можна з 5 років і не більше ніж на годину в день.

"Пропоную батькам пускати дитину за комп'ютер тричі на день по 20 хвилин, або чотири рази – по 15 хвилин, - говорить Левченко. Не поспішайте вчити свою дитину всім технічним премудростям. Чудово, якщо він навчиться працювати за комп'ютером раніше за свої ровесників, але не варто робити це занадто рано".

"У лютому звертався батько 8-річного Дениса, - згадує Володимир Іванович. - Хлопчик у другому класі обматюкав свою однокласницю, бо та забрала у нього лінійку. Вчителька визвала батьків, почала виховувати. А вони святі і чемні, бо вдома ніколи не матюкаються. І я їм вірю, бо джерелом матюків для дитини може стати інтернет і телебачення".

Як радить Левченко, батьки повинні контролювати, що дивляться і слухають їхні діти.

"Зараз є безліч програм для батьків, які дозволяють контролювати сайти, на які заходить дитина. Встановивши програму-блокатор на комп'ютер, батьки можуть бути спокійними, що дитина не побачить порновідео, не зайде на сайт з аморальною інформацією чи форум для дорослих".

Просить батьків не залишати дітей сам на сам з комп'ютером.

"Завжди знаходьтеся поруч з дитиною, коли вона працює за комп'ютером. Це допоможе вам прослідкувати, на які сайти вона заходить, чи не надто близько сидить біля монітору, з ким і скільки часу вона спілкується. Не варто забороняти дитині користуватися інтернетом. Усе повинно бути у міру розумного. Батьки мають сформулювати у своєї дитини правильне ставлення до інтернету, щоб він став для неповнолітнього джерелом корисної інформації".

Джерело
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/ls-children/_ditej-puskayut-do-komp-yutera-z-5-rokiv/493336">Gazeta.ua</a>