Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 21:36
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Січень » 7 » «Євробачення-2016»: співачка із Лондона закликає Путіна забратися з України
18:57
«Євробачення-2016»: співачка із Лондона закликає Путіна забратися з України

Діана Месс: пісня «World, Support Ukraine» – не політична, а антивоєнна.

У Великій Британії у національному відборі конкурсу Євробачення-2016 братиме участь українська співачка з Лондона Діана Месс із піснею про війну в Україні «World, Support Ukraine» (Russians Go Home)

Повідомлення про те, що у національному відборі конкурсу «Євробачення-2016» у Британії братиме участь співачка із Запоріжжя та ще й з піснею-закликом «World, Support Ukraine» (Russians Go Home) уже викликало бурхливу реакцію соцмереж. Українців здебільшого така ініціатива дуже втішила і дівчина почала отримувати схвальні відгуки і підтримку. Натомість у Білорусі та Росії кліп на цю пісню вже заблокували. Радіо Свобода поспілкувалося з Діаною Вартановою, яка виступає під псевдонімом Diana Mess, і розпитало про історію написання композиції та патріотизм у музиці під час неоголошеної війни.

– Звідки взялася ця пісня і хто підказав подаватися на Євробачення?

– Пісня написана музикантом Андрієм Лободою, який був солістом гурту «Хорта», але, на жаль, помер від раку у січні цього року. Ми з Андрієм були близькими друзями і цю пісню він писав під моїм керівництвом, оскільки стовідсотково не володів англійською. Після його смерті я переглядала старі тексти, якісь виступи і згадала про цю пісню, а він її колись заспівав на одному з сольних виступів у Лондоні. Тим не менше, пісня є досі актуальною, незважаючи на те, що від часу написання пройшов майже рік.

Коли я повернулась ненадовго в Україну, то пішла і записала трек. Було купа питань щодо того, чи згадувати Путіна і росіян, чи переписувати це все. Втім, я відстояла те, щоб пісня звучала в оригіналі, так, як була написана Андрієм. Ми випустили її в мережу і подумали, що найбільшою платформою, на якій вона буде почута, це «Євробачення». Тож я подала заявку.

 А наскільки було важко домогтися участі пісні у конкурсі, який позиціонує себе перш за все як неполітичний?

– Я позиціоную цю пісню не як політичну, а як антивоєнну. У Британії є багато прикладів релізів таких антивоєнних пісень. Джон Ленон, Боб Ділан, Стінг, Марлен Дітріх – багато виконавців раніше і сьогодні виконують подібні пісні. Я вважаю, що проблема є актуальною. Звісно, не відомо, хто буде представляти Великобританію,  але поборотися, довести свою точку зору я маю змогу і я це роблю.

– А коли саме відбудеться національний відбір?

– Наразі «Бі-Бі-Сі» зібрало всі заявки. Подавати їх можна було до 20 грудня. Після цього вони взяли чотири тижні перерви, щоб переглянути ці заявки, яких було отримано кілька тисяч, і вже з них оберуть двадцять. Після цього і буде національне голосування та визначення учасника від цієї країни.

– А чи не було перепон через те, що ти не британка?

– За умовами конкурсу треба обов’язково мати легальний статус. Принаймні, мені не сказали ні. Подивимось як «Бі-Бі-Сі» відреагує на пісню у більш суворому відборі. Втім, мене тішить навіть те, що вони її вже почули.

– Кліп на пісню ти монтувала сама і використала у ньому фрагменти з сюжетів українських ЗМІ (в тому числі Радіо Свобода) та відео з протестів лондонського Євромайдану…

– Так, кістяк відео складають кадри, зняті волонтерами Ukrainian UK TV. А вже потім я позбирала відео з відкритих джерел, поскачувала ті кадри війни, які мені здались промовистими і відвертими. Зараз мені пишуть люди, які знімали ці відео і дякують. Кажуть, що готові надати ще за потреби.

– Але у кліпі також видно і тебе з гітарою під час протесту. Це де знімали?

– Це був реальний протест, присвячений звільненню Надії Савченко. Ми вимагали, щоб Вестмінстер (історичний район Лондона – ред.) звернув увагу на те, що українські політв’язні досі в Росії і якось реагував на це. Я принесла гітару і попросила людей підспівати. Текст простий і це гасла, які наш лондонський Євромайдан давно вже вивчив. Тож цей мітинг ми ось так весело і креативно провели під британським парламентом.

– Українські музиканти вже давно поділилися на два чіткі табори: ті, які пишуть патріотичні пісні, їздять з концертами на Донбас і ті, хто не гребує поїздками до Криму чи на музичні премії до Москви. Для тебе особисто яке місце займає патріотизм у музиці?

– Виконавці, які їздять у Крим чи «ЛНР/ДНР», роблять це за гроші... Я ж не отримую великих гонорарів. Більшість моїх виступів благодійні. Тобто сказати, що це моя професія – ні. Це спосіб віддавати гроші на благе діло. А патріотизм – це те, що є, або чого немає. Я ніколи не відчувала себе космополітом і завжди знала, з якої я країни і яку ідею в собі несу. Не допомагати своїй країні я не можу. Колись ми говорили з моєю бабусею і я запитала, чому вона відпустила мою маму після аварії в Чорнобильську зону. На що вона мені сказала: якби не поїхала моя дитина, то хто б поїхав? Я відчуваю щось подібне. Якщо не я, то хто.

ДОВІДКА

Діана Вартанова родом із Запоріжжя. Та вже понад 5 років вона живе і навчається журналістиці у Лондоні. На рахунку дівчини є один альбом («My story») та декілька спільних треків із відомими українськими виконавцями. Так, пісня «Нам пощастить», записана спільно з гуртами «Тартак» та «ТНМК», стала переможцем конкурсу «Український формат».

Тим часом кліп на пісню «World, Support Ukraine» вже потрапив до «30 музичних кліпів, якими запам’ятається українцям 2015 рік».  У цьому списку його розмістили на 10-му місці. Усі зароблені від релізу кошти співачка обіцяє віддати на гуманітарні проекти лондонського фонду «Ukraine Aid», із яким Діана вже провела декілька заходів.

Джерело

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 514 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024