Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 06:27
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Лютий » 4 » Інформаційні технології – складова професії вчителя 21-го століття
19:20
Інформаційні технології – складова професії вчителя 21-го століття

Європейський комітет профспілок освіти офіційно приєднався до Великої коаліції за працевлаштування у сфері інформаційних технологій.

Велика коаліція – це ініціатива, що реалізується Європейською Комісією, з метою «сприяння співпраці між бізнесом та сферою освіти, державним та приватним сектором, для того щоб привернути увагу молодих людей до навчання в сфері інформаційних технологій, а також для перепідготовки безробітних».

 У 2015 році в Європі нестача кваліфікованих кадрів в сфері інформаційних технологій склала приблизно 900 тисяч спеціалістів.

ЄКПО є першою організацією профспілок, що приєдналась до Великої коаліції Європейської комісії, учасниками якої, на сьогоднішній день, є такі компанії, як Adobe, Google і Microsoft, а також організації, такі як Європейська мережа шкіл та Інститут цифрового лідерства. У свої заявах про приєднання усі вони взяли на себе різні зобов’язання, переслідуючи різні цілі та різні політичні теми, наприклад «Навчання, яке відповідає вимогам працевлаштування у сфері інформаційних технологій», «Сертифікація», «Інноваційне навчання і викладання, мобільність та підвищення інформованості».

Прагнучи, щоб профспілки вчителів і працівники освіти на всіх рівнях перебували на передньому краї інновацій в освіті і в педагогічній професії, у своїй заяві про приєднання до Великої коаліції ЄКПО підтримав наступні пріоритети: «Інноваційне навчання і викладання» (кінцевою метою якої для студентів є отримання необхідних навичок для безперервного навчання) та «Підвищення інформованості» (для залучення молодих людей до ІКТ, з метою сприяння отримання перспективної роботи та гідних умов праці як для жінок, так і для чоловіків).

З метою вирішення проблеми нестачі спеціалістів з інформаційних технологій в Європі та заповнення відповідних вакансій в усіх галузях промисловості, ця ініціатива спрямована на забезпечення внеску державного сектору в таких аспектах, як якісне викладання, академічна свобода, а також інклюзивна та безкоштовна якісна освіта для всіх.

Вчителі у Європі зіштовхуються з проблемами у використанні цифрових технологій у своїй повсякденній роботі. Сучасне інформаційно-комунікаційне обладнання та навчання правильному використанню цифрових технологій в навчальних закладах, що готують вчителів, стане ще більш актуальним у майбутньому. 

ЄКПО бажає підтримати вчителів у вирішенні цих проблем, що дозволить студентам отримати необхідні навички для ринку праці, а також високоякісну освіту, яка дасть змогу навчатися протягом усього життя. 

Ґрунтуючись на резолюції Конференції ЄКПО щодо формування професії вчителя 21-го століття, ЄКПО створив робочу групу під головуванням Оділь Кордельє, члена Бюро ЄКПО, до складу якої увійшли вісім експертів у сфері інновацій та інформаційних технологій в освіті з членських організацій ЄКПО з Австрії, Кіпру, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії та Швеції. Ця робоча група розробляє політичну стратегію «Вчительська професії 21-го століття і використання інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ)». 

Документ базуватиметься на дослідженні таких тем: інформаційне суспільство та його вплив на освіту; якісне викладання, навички – компетенції викладацького персоналу; привабливість професії, в тому числі початкова підготовка вчителів та безперервний професійний розвиток; сприяння ІКТ в освіті в рамках соціального діалогу/колективних договорів.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Категорія: Освіта | Переглядів: 530 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024