Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 21:49
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2012 » Січень » 14 » Як захистити дитину від простуди?
13:20
Як захистити дитину від простуди?
Пригадаємо прислів'я «В здоровому тілі - здоровий дух».



У ній є величезна частка істини: благополуччя і успішність дитини залежать від його фізичного стану. А тілесне здоров'я залежить від ряду чинників: спадковості, дотримання режиму навчання і відпочинку, правильного харчування, захисту нервової системи від перевантажень.

Нервова напруга і ослаблення імунітету

Багато хто з вас, напевно, помічав, що стоїть на роботі «якісно» понервувати, як тут же (звідки ні візьмися) з'являється простуда, і ви благополучно відстороняєтеся від джерела нервової напруги. Стрес дійсно несприятливо впливає на імунітет - постійні тривоги і переживання ослабляють захист організму.

Тому перші тижні навчання стежите, щоб дитина не перевтомлювалася, не дозволяйте йому займатися уроками довше 30-40 хвилин - влаштовуйте невеликі перерви. Постарайтеся відкласти початок відвідин кружка або секції хоч би на жовтень, щоб дати дитині можливість звикнути до шкільних навантажень після розслаблених літніх канікул.

Але найголовніше джерело нервової напруги для дитини - батьківська оцінка. Багато дітей хочуть радувати маму і тата і бояться не виправдати їх очікувань. На цьому грунті може навіть розвинутися так званий синдром відмінника і невроз. Показуйте дитині, що ви їм задоволені, частіше хваліть і не чекайте відразу запаморочливих успіхів.

Ти - те, що ти їси

Коли заходить мова про правильне харчування, стає навіть нудно - це правило всім відомо і встигло набриднути. Проте чи помічали ви, що різна їжа по-різному впливає на самопочуття: від одних блюд на вас нападає лінь і бажання поспати, а від інших ви відчуваєте себе бадьорим і повним сил?

Тому школяра краще годувати легкими і живильними блюдами: каші, фрукти, запечені овочі, горіхи, молочні продукти, нежирне м'ясо і риба. Постарайтеся якомога менше додавати в їжу жиру і солі. Уникайте напівфабрикатів і консервованих продуктів - користі для організму від них немає, тільки «порожні» калорії. Газовані напої, солодощі, чіпси і фастфуд краще обмежити: ця їжа шкідлива для здоров'я (хоча відразу цього ніхто не відмітить).

Режим дня і підтримка імунітету

Дотримання режиму дня дозволяє дитині відчувати себе бадьорим і працездатним протягом дня. Режим дня починається увечері. Прослідкуєте, щоб дитина перед сном не дивилася фільми (бойовики або тріллери), що розбурхують, не грала в комп'ютерні ігри - все це порушує нервову систему і уповільнює процес засипання. Краще перед сном поговорити з дитиною, прочитати йому цікаву історію.

Лікарська підтримка імунітету

Ліки завжди вимагають розумного застосування - тільки в міру необхідності. Бувають ситуації, коли своєчасний прийом противірусного імуномодулятора виправданий і допомагає уникнути неприємних наслідків (розвитку простудного захворювання або навіть ускладнення простуди).

У яких випадках необхідно приймати противірусний імуномодулятор?

- Якщо в класі з'явилися носи», що «шмигають, а ваша дитина не відрізняється міцним здоров'ям;

- якщо в класі почастішали випадки простудних захворювань і велика вірогідність, що наступною може захворіти ваша дитина;

- якщо у дитини з'явилися перші ознаки простудного захворювання (лікування необхідно починати якомога раніше - в перші години).

«Анаферон дитячий»

Дітям різного віку (починаючи з першого місяця життя) для профілактики і лікування простудних захворювань можна рекомендувати «Анаферон дитячий». Особливість препарату - в його подвійній дії: активація імунітету плюс блокування розмноження вірусів. Більшість вірусних препаратів немає сенсу застосовувати, поки дитина здорова: немає вірусів - нічого лікувати.

Профілактика простуди і грипу

«Анаферон дитячий» може бути рекомендований для профілактики, оскільки препарат не викликає дуже сильної активації всього імунітету, а діє як мудрий тренер: ліки підтримують високу готовність імунітету до контакту з великим числом вірусів, чим зазвичай (віруси нас оточують завжди, тільки восени і зимою їх стає більше).

При цьому «Анаферон дитячий» не викликає виснаження імунітету - захисна система не витратить всі сили під впливом препарату. Це дуже важливий момент, тому як дитині необхідно зберігати стійкість до вірусних захворювань протягом всього навчального року (а краще - всьому життю).

З профілактичною метою «Анаферон детський»* приймається по одній пігулці в добу. Курс профілактики може продовжуватися від двох-трьох тижнів до трьох місяців (при необхідності захисту дитини на весь епідеміологічний період).

Лікування необхідно починати з перших ознак захворювання: скарг дитини на слабкість і біль в горлі, коли дитина стає млявою і сонливою, перестає цікавитися улюбленими іграми і відмовляється від їжі і якщо при цьому підвищується температура тіла.

Своєчасний початок лікування може дозволити уникнути подальшого розвитку простуди, і вже в подальші два дні дитина відчує себе здоровою. Проте багато що залежить від індивідуальних особливостей організму, від його здатності чинити опір інфекції. Можливо і розвиток захворювання на тлі прийому «Анаферона дитячого», проте препарат може допомогти прискорити одужання і уникнути розвитку ускладнень.

Жоден виробник лікарських препаратів не зможе із стовідсотковою упевненістю пообіцяти вам певний ефект від прийому ліків: багато що залежить від стану організму, генетичних особливостей, наявності хронічних захворювань. Лікарські препарати створені, щоб допомагати справлятися з тією або іншою недугою, але головний ключ до здоров'я - здоровий спосіб життя.

Здоровенькі були і не хворійте в новому учбовому сезоні!

* Є протипоказання. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією або проконсультуйтеся з фахівцем.

За матеріалами: wday.ru

Категорія: Цікаве | Переглядів: 1494 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024