Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 15:39
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Липень » 5 » Як захистити дитину від укусів комарів і інших комах?
11:18
Як захистити дитину від укусів комарів і інших комах?

Літо - чудовий час для відпочинку, подорожей та прогулянок на свіжому повітрі.

 На жаль, часто радості літа нашим дітям затьмарюють комарі та інші комахи. Тому, щоб прогулянки не були зіпсовані, слід заздалегідь подумати про захист малюка, адже вони страждають від укусів комарів і інших комах набагато сильніше, ніж дорослі.

Кошти від укусів комарів.

Для захисту дітей на вулиці краще всього використовувати репелентні засоби. На ринку зараз існує величезна різноманітність таких засобів, призначених для дітей. Досить легко підібрати комфортний за текстурою засіб - це може бути крем, гель або спрей. Але при виборі важливо враховувати вік малюка - є засоби, які можна застосовувати тільки з трьох років, а є й такі, які підійдуть і малюкові півтора років.

Важливо звертати увагу на склад таких репелентів. Природно, чим молодша дитина, тим менше хімічних інгредієнтів має міститися в таких засобах, а повинні переважати рослинні екстракти і масла. Зверніть увагу: на упаковці повинен обов'язково бути вказано вік дітей, склад і концентрація активних речовин, а до імпортного препарату обов'язково повинна додаватися інструкція російською зике.

Вибирайте правильну форму препарату. Так молочко, крем і гель крім захисту, зволожують шкіру і мають протизапальну дію. А аерозолі використовують тільки для обробки одягу. Завжди уважно дотримуйтесь інструкцій препаратів. Зазвичай рідкі репеленти захищають малюка від комарів близько 1,5 - 2,5 годин, а кремові забезпечують захист на більш довгий термін .

Перед застосуванням нового препарату проведіть тест на алергію, завдавши трошки засобу на ліктьовий згин дитини. Якщо ніякої реакції не з'явилося, засіб можна сміливо використовувати. Зазвичай репеленти наносяться 2-3 рази на день. Якщо дитина дуже активно рухається і при цьому потіє, ефективність знижується. Не забувайте ввечері обов'язково змивати ці засоби за допомогою мила або гелю.

Важливо пам'ятати, що дітворі до року і вагітним жінкам використовувати репеленти не можна.

Захистити самих маленьких дітей можна за допомогою москітної сітки, яка одягається на коляску або спеціальних браслетів, що виділяють аромат, який відлякує комах  (такі браслети частіше продаються в інтернет-магазинах).

Народні засоби від комарів

Всі хімічні засоби захисту від комарів у тій чи іншій мірі токсичні. Народні способи захисту від комах безпечніші , але, на жаль, менш надійні. Здавна було помічено, що запахи багатьох рослин відлякують комарів і мух. Комарі не люблять запах полину, герані, олії чайного дерева, гвоздики, кедрової олії, базиліка, анісу і евкаліпта. Для захисту приміщень, можна розташовувати джерела цих запахів на вікнах і біля дверей, поєднуючи їх з москітними сітками і марлевими фіранками. А масла цих рослин можна наносити на шкіру і на одяг. Якщо Ви розташувалися на пікніку біля вогнища, підкиньте у вогонь ялинових шишок або підсушені гілки ялівцю - дим з ароматом цих рослин відлякує комарів не гірше репелентів.

Правильний вибір одягу теж допоможе захистити вашого малюка від укусів комах.

Перевагу треба віддавати речам вільного покрою - тонка тканина, що не прилягає до тіла, захистить від комарів краще, ніж обтягнуті джинси. У жаркий день для дитячих ігор на природі краще вибирати відкрите, провітрюване місце, уникаючи високої вологої трави (при цьому важливо стежити, щоб дитину не продуло). У вологому тінистому лісі або в болотистій місцевості можна використовувати панами із захисною сіткою - діти часто носять їх із задоволенням, сприймаючи як атрибут гри.

Укуси жалких комах.

Однак репеленти зазвичай захищають лише від комарів, на гедзів і шершнів такі засоби діють дуже слабо, а захиститися за їх допомогою від бджіл зовсім неможливо. Приїхавши на дачу, перевірте, чи немає поблизу або на горищі осиних гнізд - їх можна знищити спеціальним аерозолем. Бажано не давати дитині на вулиці солодкого, щоб не привертати до нього жалких комах.

Якщо все ж дитину вкусила бджола або оса необхідно діяти швидко і по можливості відвезти малюка до лікаря. Спочатку акуратно видаліть жало пінцетом, намагайтеся витягти його цілком. Потім протріть це місце антисептиком, наприклад перекисом водню або марганцівкою, прикладіть лід. (Народна медицина радить докласти до укусу марлю або ватку, змочену сечею). Змастіть місце укусу маззю, що знімає свербіж і запалення. Рясно напоїть дитину водою - вона допоможе вивести отруту комахи з організму.

Укуси жалких комах можуть викликати алергічні реакції, деякі форми яких небезпечні для життя.

Будьте уважні і у випадку тривожних симптомів терміново доставте дитини в медичну установу.

Допомога при укусах комарів.

Якщо малюка вкусив комар , необхідно постаратися зняти неприємні відчуття в місці укусу, щоб запобігти розчісування і уникнути інфекції. Для цього також знадобляться спеціальні бальзами та мазі від укусів, деякі з них підходять навіть малюкам молодше року. Такі мазі знімають свербіж, зменшують набряк і знімають запалення.

Якщо такого бальзаму під рукою не виявилося, використовуйте народні засоби. Обробіть місце укусу розчином соди і змастіть соком лимона або горілкою. Головне не давайте дітям розчісувати укус.

Щоб комарі не кусалися у будинку, знадобляться спеціальні фумігатори з рідиною або пластинками. Вони вставляються в розетку, і нагріваючись, поширюють речовини, що вбивають комарів. При виборі засобу також важливо враховувати вік малюка, уважно читайте вік, вказаний на упаковці. Для малюків також існують спеціальні фумігатори з корисними ароматерапевтическими добавками, що поліпшують сон. А також, щоб запобігти попаданню комарів у дитячу кімнату можна натягнути на вікно москітну сітку.

Клабукова Тетяна спеціально для сайту 3-years.ru

Категорія: Медицина | Переглядів: 991 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024