Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 01:56
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Серпень » 16 » Київська область: рятувальники та психологи надають допомогу діткам, що були вимушено переселені з місць АТО
09:45
Київська область: рятувальники та психологи надають допомогу діткам, що були вимушено переселені з місць АТО

 

Рятувальники постійно проводять роботу із громадянами, що були вимушено переселені зі східних областей країни - здійснюють психологічну підтримку та допомагають облаштувати побут громадян. Особлива ж увага приділяється дітлахам, адже вони найбільш вразливі та найтяжче переживають зміну навколишнього середовища. Хтось залишив вдома свої улюблені іграшки, хтось розлучився зі своїми друзями – для дітей це справжні проблеми, які можуть залишити глибокі психічні травми на все життя. І щоб хоч якось відволікти хлопчиків та дівчаток від ситуації, що сталася та переключити їхню увагу на щось нове, щось цікаве - фахівці ДСНС вирішили ознайомити гостей зі сходу з історією пожежної охорони Київської області та навчити правилам безпечної поведінки. Так, зокрема 14 серпня дітлахів, що тимчасово оселилися в Миронівському, Фастівському та Білоцерківському районах рятувальники запросили до музею пожежної охорони у м. Біла Церква. Малеча та їх батьки могли ознайомитися не лише з минулим пожежно-рятувальної служби Київщини, але й з сучасними досягненнями та озброєнням пожежно-рятувальних підрозділів. Особливу увагу екскурсовод приділив катастрофі, що трапилася в квітні 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції. Діти уважно слухали та роздивлялись експонати, що відтворюють ті страшні події. Багато дізналися про героїчний подвиг людей, що стали у боротьбі з атомною небезпекою. 

Також без діла не залишились і фахівці психологічної служби. Адже тільки вони могли виявити дітлахів, яким дійсно потрібна допомога. В ході екскурсії психолог поспілкувалась з кожним з них, та індивідуально коректно надала рекомендації, як швидко звикнути до нового місця та пережити події, свідками яких вони стали.

Наступним етапом подорожі було знайомство з 4-ю пожежно-рятувальною частиною м. Біла Церква та її особовим складом, що сьогодні несе караульну службу. Дітлахам було проведено екскурсію пожежним підрозділом та продемонстровано спецтехніку та обладнання, яким вони користуються при ліквідації пожеж, наданні допомоги при дорожньо-транспортних аваріях, розбиранні завалів та різних надзвичайних подіях, де потрібна допомога людям. А щоб все було досить реалістично навіть продемонстрували збір та виїзд по тривозі чергового караулу.

Кожному з хлопців та дівчаток було запропоновано спробувати одягнути пожежну бойовку - відважились найсміливіші. А деякі навіть намагалися вкластися у норматив - 21 секунду. Феєрією заходу стало гасіння умовної пожежі за допомогою пожежного ствола. Хлопці та дівчата навипередки підбігали до рятувальників та подавали воду, та найбільш раділи тоді, коли було видно райдугу. Піднесений настрій та позитивні емоції вирували протягом всього заходу. Це найбільш порадувало рятувальників адже це і було головною метою зустрічі – діткам – переселенцям, що вимушено переїхали з зони АТО подарувати трішки сміху, гарного настрою та нових позитивних вражень.

Додатково:

  • Фотоальбом

Джерело

Категорія: Події в Україні | Переглядів: 667 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024