Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 10:35
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2015 » Листопад » 1 » Класний керівник 2015 року - Крук Валентина Іванівна
11:54
Класний керівник 2015 року - Крук Валентина Іванівна

Цього навчального року у НВК "СЗОШ-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" проводився традиційний конкурс "Класний керівник 2015 року". Від нашого навчального закладу "добровільне" бажання приймати участь виникло лише у класного керівника 5-А класу - Крук Валентини Іванівни. Давайте, поближче познайомимося з особистістю  нашого найкращого класного керівника 2015 року.

Класний керівник зі своїм 5-А класом

Крук Валентина Іванівна працює в названому навчальному закладі з 1993 року. Закінчила Київський державний педагогічний університет ім. М.Драгогоманова у 2000 році.

Валентина Іванівна працює над методичною проблемою «Використання інноваційних технологій на уроках української мови та  літератури як ефективний засіб вироблення умінь і навичок учнів».

Виховна година в бібліотеці

Учителька виявляє високий рівень професіоналізму, володіє інноваційними освітніми методиками  і технологіями, впроваджує їх у навчально-виховний процес. Забезпечує  науковість викладання предмету. Учителька ретельно дотримується програмних вимог, ґрунтовно знає їх та інструктивні вимоги щодо викладання предмету. Учитель активно впроваджує форми та методи організації навчально-виховного процесу зокрема метод навчальних проектів.

Вивчення історії школи

Завдяки плідній роботі учителя її вихованці ставали призерами учнівських конкурсів, зокрема в 2013 році Черепин Тетяна, учениця 9-Б класу, стала переможницею міського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів МАН України. Вихованці  Валентини Іванівни є активними учасниками обласних. Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, зокрема, Всеукраїнського відкритого конкурсу читців імені Тараса Шевченка, Фестивалю української дитячої книги, Всеукраїнської виставки «Обдаровані діти України» тощо. 

Учителька досконало володіє різноманітними формами роботи з учнями, їх батьками.

Валентина Іванівна надає практичну допомогу учителям школи, залюбки ділиться творчими здобутками. Учителька користується авторитетом серед педагогічного колективу за глибокий професіоналізм та високі моральні якості, які служать прикладом для наслідування.

Валентина Іванівна вже 15 років працює класним керівником. За цей час випустила два класи - у 2008 році 11- Б та у 2015 році - 11 - А.

Випускники 2008 року

Випускники 20015 року

5-А клас

*****

Кожна історична епоха пред'являла свої вимоги до освіти й виховання молодого підростаючого покоління та тих людей, які отримали тепер назву "класний керівник".

В епоху античності "функціональними обов'язками" такої людини було супроводження дитини з дому до школи і з школи до дому, а також забезпечення безпеки її життя.

У XIX столітті в Російській імперії у чоловічих гімназіях з'явилися класні наглядачі, а в жіночих гімназіях – так звані класні дами і наглядачки, які відповідали за дисципліну, порядок і слухняність учнів у навчальному закладі; потім — класні наставники, які здійснювали нагляд, нерідко політичний за їхньою благонадійністю, поза навчальним закладом, наставляючи їх "на шлях істинний".

Після жовтневого перевороту 1917 року з школи на певний час зникли педагоги, які б спеціально закріплювалися за групою дітей, з метою проведення виховної роботи. Однак, перед новою радянською школою висувалися завдання розвитку політичної свідомості молоді, формування у неї нового комуністичного світогляду. До того ж, в умовах голоду й розрухи, відсутності шкіл, необхідно було здійснити і значний обсяг організаційної роботи з учнями. Почало виокремлюватися певне коло обов'язків, які потрібно було покладати на певних осіб у педагогічному колективі. Тому невдовзі окремі учителі почали призначатися керівниками груп, яких стали називати груповодами. Така назва закріпилася у кінці 20-х років XX століття.

Груповоди або класоводи здійснювали переважно контроль за відвідуванням і успішністю учнів, виконували господарчі та інші функції. Поступово почала розвиватися позакласна робота з учнями, змінювалися функції учителів, що закріплювалися за класом, змінювалися й самі вчителі, серед яких було багато з старої школи, їхня ідеологічна спрямованість. Все більше учителів почали сприймати так звану ідеологію пролетаріату.

Достатньо чіткі функції класного керівника у радянській школі стали визначатися у 30-х роках після постанов ЦК ВКП (б) "Про початкову і середню школу" (1931) та "Про режим у початковій і середній школі" (1932), коли була введена класно-урочна система навчання, систематична перевірка й оцінка знань учнів, визначена роль учителя як організатора й керівника педагогічного процесу.

З листопада 1931 року Наркомос РРФСР затвердив інструкцію про груповодів, у якій визначалися їхні основні функції і завдання. Після перейменування учнівських групу класи (на основі постанови РИК СРСР і ЦК ВКП (б) від 15 травня 1934 року "Про структуру початкової і середньої школи в СРСР"), груповоди стали називатися класними керівниками.

В подальшому класний керівник розглядався однією з головних виховних сил у системі комуністичного виховання школярів. На класного керівника покладалася організація виховної роботи з учнями, починаючи з IV і до X (XI) класів.

Класний керівник призначався до певного класу директором школи з числа учителів, які викладали в даному класі. Його обов'язками були: організація і проведення позакласної та виховної роботи з учнями класу, координація роботи вчителів, що викладають у даному класі, здійснення зв'язку школи з сім'єю учня, громадськими організаціями.

Обов'язки класного керівника визначалися статутом школи та документами Міністерства освіти СРСР і союзних республік. Так, в Україні до 1 липня 1997 року діяло Положення про класного керівника восьмирічної школи і середньої загальноосвітньої трудової політехнічної школи з виробничим навчанням, затверджене Міністерством освіти УРСР 25 листопада 1960 року, яке, зокрема, визначало завданням класного керівника виховання в учнів глибоких комуністичних переконань, працелюбства, колективізму, всебічного розвитку учнів і залучення їх до активної суспільно корисної праці.

Автор. Шевченко А.П.

Використано матеріали pidruchniki.com

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 862 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024