Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:16
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Листопад » 23 » Малишківці зустрілися з дитячою письменницею Тетяною Пакалюк (+фото, відео)
21:46
Малишківці зустрілися з дитячою письменницею Тетяною Пакалюк (+фото, відео)

23 листопада 2016 року відбулася зустріч з дитячою письменницею Тетяною Пакалюк.

 

Народилася 19 березня 1970 в місті Вінниця, але ще в дошкільному віці разом з батьками переїхала до міста Носівка, що на Чернігівщині. Саме там пройшли її дитячі роки.  1985 році на «відмінно» закінчила Носівську 8-річну школу № 7 і вступила до Прилуцького педагогічного училища імені Івана Франка, яке закінчила з відзнакою 1989 року. В цьому ж році стала студенткою хіміко-біологічного факультету Чернігівського педагогічного інституту імені Тараса Шевченка. По закінченні влаштувалася вчителем хімії в Чернігівській ЗОШ № 32, де пропрацювала на педагогічній ниві з 1994 по 2005 рік. Захопилася віршуванням ще в молодші шкільні роки, з 16-річного віку записувала вірші до особистого щоденника. В студентські роки спробувала себе у прозі.

Друкуватися не намагалася, бо вважала свою творчість справою особистою, не для широкого загалу. Цілеспрямовано писати для дітей розпочала з 2005 року, а вже 2006 побачила світ перша її книга «Як бобер і їжаки мандрували вздовж ріки», видана за підтримки друзів та рідних. В цьому ж році вийшла наступна віршована казка «Що посієш — те й пожнеш». Книжки мали успіх, що дало мені можливість видати в 2007 році «Хлібного зайчика», «Нові пригоди моряків в безкрайніх просторах морів», «Місто зіпсованих іграшок» та «Підслухану розмову». Наступні книжки не забарилися, адже на той час письменниця вже мала безцінний досвід, свою творчу групу (художники, редактор, комп'ютерний дизайнер) та широке коло постійних читачів (дошкільнят і школярів). В 2008 році народилися «Пригоди Боровика і Печериці», «Від узбережжя океану мандрівка в джунглі і савану», «Навіщо нам оті батьки», «В'язні королівства лоботрясів», «Помста», а в 2009 році «Гаманець», «Комп'ютерне лихо», «Як Федько Ломака учителював».

Зустріч з учнями 6-х класів

Зустріч учнів 6-8 класів була пов'язана з Днем Гідності та Свободи.  У поетеси є твори, які розповідають про події, що сколихнули Україну в 2013-2014 роках. «Янгол з Небесної сотні» - так назвала  книгу дитяча письменниця. Вона активна учасниця Революції Гідності. Каже, книга постала ще в процесі подій. Героєм обрала одного з наймолодших загиблих з Небесної Сотні – Назара Войтовича. На прикладі янгола Назара Войтовича Тетяна Пакалюк хотіла показати своїм юним читачам за що стояв Майдан. Чого люди, навіть під снайперськими кулями, йшли вперед. Войтович, на її думку, -  уособлення всієї української молоді, котра виросла вже за незалежності і на голову вища за старші покоління. Покоління незалежності любить свою країну не для пафосу чи заради моди, а тому що справді так відчуває. Молодь вже не знає совка і щиро відстоює свою свободу.

Зустріч з учнями 4-х класів

В 4-х класах зустріч розпочалася з уривків творів поетеси, які читали напам'ять учні: Кононенко Каміла, Коломієць Аліна, Верхова Аріна, Майок Нікіта, Анастасія Кайнар, Анастасія Черняховська, Вікторія Коробенко. Продовжила розмову Тетяна Іванівна розповіддю, яку вона почула від однієї жінки . вона повідала поетесі про свою доньку, яку мати вважала егоїсткою і не довіряла їй доглядати навіть домашнього улюбленця. Але події на Майдані та на Сході України не залишили байдужими нікого: ця молода дівчина, егоїстка, спочатку стала медичним волонтером на Майдані, згодом в шпиталі, а потім у зоні бойових дій на Сході. Тетяна Іванівна перейшла до більш зрозумілих тем для четвертокласників, презентувавши їм книгу року «Не хочу читати». Читаючи напам'ять твір, поетеса зауважила: «Читаючи сьогодні, ви рятуєте все людство!»Вона познайомила учнів з наступними книгами:  «Про вперту Анюту і смачну отруту» і «Радо зустріча діток наш веселий дитсадок»( в травні 2010 року були відзначені другим місцем на десятому ювілейному обласному конкурсі «Найкраща книга року» в номінації «Література для дітей та юнацтва»).

На завершення зустрічі Тетяна Іванівна відвідала шкільну кімнату-музей А.С.Малишка та виконала почесну місію вручивши дипломи переможцям шкільного конкурсу читців поезій Андрія Малишка.

Бібліотекарі Н.В.Гайшук (ліворуч) та Е.К.Кулініченко (Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.)

О.М.Щербань, А.П.Шевченко

Більше фото у Фотоальбомі.

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 896 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024