Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 12:27
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2013 » Січень » 6 » Могилянка подала позов до Міносвіти. Міносвіти надало свої роз’яснення
15:34
Могилянка подала позов до Міносвіти. Міносвіти надало свої роз’яснення

Києво-Могилянська академія подала позов проти намагань Міністерства освіти скасувати у вищому навчальному закладі "перехресний вступ" на магістерські програми.


Як повідомляється на сайті президента академії Сергія Квіта, «Києво-Могилянська Академія заснувала свій Маґістеріум як другий цикл вищої освіти у 1996 році за концепцією, узвичаєною в усьому світі».

При цьому в повідомленні наголошується, що «в Україні від 1998 року діє аномальний принцип «відповідності» напрямів кваліфікації бакалавра та маґістра, що суперечить навіть чинному Законові України «Про вищу освіту».

«Тому в нашій країні випускник бакалаврської програми з фізики може вступати лише на маґістерську програму з фізики, історик – на маґістерську з історії, також навпаки – фінансист не має права вступати на програму з економічної теорії, культуролог – на філософію тощо», - йдеться у повідомленні.

«Цей абсурдний підхід заперечує існуючу в Єдиному Європейському просторі вищої освіти, й у Росії, стратегію мобільності та міждисциплінарності, негативно впливаючи на організацію навчального процесу і якість вищої освіти», - зазначають в академії.

В Могилянці наголошують, що «ніде у світі, окрім України, при вступі на певну маґістерську програму в абітурієнтів ніхто не питає, який бакалаврський диплом вони мають. Потрібно просто успішно скласти вступні іспити».

Києво-Могилянська Академія розглядає вимогу МОНмолодьспорту скасувати «перехресний вступ» на маґістерські програми в академії як «зазіхання на могилянську систему Liberal Arts Education (вільного творчого навчання), коли студенти самі формують траєкторію власного навчання».

«Ця система стала основою якості освіти в НаУКМА. Замість того, щоб вивчати й поширювати в Україні успішний зарубіжний та вітчизняний досвід, Дмитро Табачник продовжує політику самоізоляції, запроваджуючи казарменну уніфікацію вищої освіти в Україні», - зазначається в повідомленні.

У зв’язку з цим, Національний університет «Києво-Могилянська академія» звернувся із судовим позовом до Окружного адміністративного суду м. Києва із запереченням намагань Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України скасувати у НаУКМА «перехресний вступ» на маґістерські програми.

«Наш судовий позов спрямований на захист громадських та державних інтересів, пов’язаних з необхідністю підвищення якості українських університетів та їхньої конкурентоздатності на міжнародній арені», - підкреслюється в повідомленні.

***

Міністерство освіти надало роз’яснення щодо «перехресного вступу» на магістерські програми

У відповідь на судовий позов Національного університету «Києво-Могилянська академія» у Міністерстві освіти повідомили, що «перехрестний вступ» на магістерські програми в Україні не має під собою нормативно-правового підґрунтя.

Зокрема у повідомленні прес-служби Міністерства освіти зазначається, що «відповідно до частини другої статті 6 Закону України «Про вищу освіту» підготовка фахівців з вищою освітою освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста і магістра здійснюється ступенево за відповідними освітньо-професійними програмами».

Також, у міністерстві зазначають, що Законом України «Про вищу освіту» передбачено, що вища освіта може здобуватися особою і неперервно, зокрема, за медичним, ветеринарно-медичним, мистецьким, а також юридичним (у разі цільової підготовки за замовленням правоохоронних органів) спрямуванням.

Крім того, у відомстві посилаються на Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту), затверджене постановою Кабінету Міністрів України № 65 від 20 січня 1998 р.

«Освітньо-професійна програма підготовки спеціаліста (магістра), відповідно до Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту), забезпечує здобуття вищої освіти за спеціальністю та присвоєння особі кваліфікації спеціаліста (магістра) лише на базі відповідної освітньо-професійної програми підготовки бакалавра або спеціаліста, що є складовою галузевого стандарту вищої освіти для даного напряму підготовки (спеціальності)», - зазначають у Міністерстві освіти.

«Іншими словами, неможливо підготувати з бакалавра філології магістра з атомної енергетики», - зазначають у відомстві.

«Міністерство наголошує, що вступ на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магіcтpa осіб, які попередньо здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або спеціаліста будь-якого напряму або спеціальності не має під собою жодного нормативно-правового підґрунтя», - підкреслюється в повідомленні.

За матеріалами: Освіта.ua

Категорія: Події в Україні | Переглядів: 933 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024