Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 12:28
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2013 » Вересень » 23 » МОН забороняє використання підручників без грифу
23:36
МОН забороняє використання підручників без грифу


У Міністерстві освіти вже традиційно на початку нового навчального року поінформували, що при організації навчально-виховного процесу загальноосвітнім навчальним закладам дозволено використовувати лише навчальні програми, підручники та навчально-методичні посібники, що мають гриф Міністерства або схвалені відповідною комісією Науково-методичної ради з питань освіти.

Персональну відповідальність за використання у навчально-виховному процесі навчальної літератури, яка не має відповідного грифа Міністерства або схвалення для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, покладено на керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це йдеться у відповідному листі МОН про використання навчальної літератури.

У відомстві нагадали, що перелік навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, щорічно друкується в Інформаційному збірнику МОН та розміщується на офіційних веб-сайтах міністерства та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

У МОН зазначають, що міністерством встановлено два види грифів: "Затверджено Міністерством освіти і науки України" та "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України".

За умови позитивного висновку, Міністерством освіти і науки навчальній літературі може надаватися дозвіл до використання у загальноосвітніх навчальних закладах із записом "Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах".

"Звертаємо увагу на те, що окремі видавництва з метою уникнення розгляду рукописів навчальної літератури предметними комісіями Науково-методичної ради з питань освіти під час видання продукції фальсифікують інформацію щодо отримання навчальною літературою відповідних грифів Міністерства освіти і науки України", - наголошують у МОН.

Також, у Міносвіти повідомили, що у зв’язку із набуттям чинності постанови КМУ № 462 "Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти" та постанови КМУ № 1392 "Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти", розпочинаючи з 2012/2013 навчального року у школах буде використовуватися лише та навчальна література, яка розроблена відповідно до новостворених навчальних програм та яка має відповідні грифи Міністерством освіти і науки України.

"Звертаємо увагу на те, що всі попередньо видані навчальні посібники для учнів 1-х, 2-х та 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів видані раніше (до 2012 року) не відповідають новим навчальним програмам, які діятимуть з 1 вересня 2013 року та надалі використовуватися у навчально-виховному процесі не можуть", - наголошують у МОН.

У відомстві зазначили, що Державна інспекція навчальних закладів та Інститут інноваційних технологій і змісту освіти продовжують здійснювати заходи щодо використання у загальноосвітніх навчальних закладах тільки навчально-методичної літератури, що пройшла експертизу та отримала відповідний гриф.

"Звертаємо Вашу увагу на те, персональну відповідальність за використання у навчально-виховному процесі навчальної літератури, яка не має відповідного грифа Міністерства або схвалення для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, покладено на керівників загальноосвітніх навчальних закладів", - підкреслили в МОН.

Зазначена інформація має бути доведена до відома керівників навчальних закладів, вчителів, батьків та учнів.

Джерело

Категорія: Освіта | Переглядів: 825 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024