Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 18:52
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Листопад » 10 » Найсильніша жінка планети Ольга Лящук побувала в одній із шкіл Обухівщини
15:09
Найсильніша жінка планети Ольга Лящук побувала в одній із шкіл Обухівщини

3 листопада 2016 року в Українській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулось свято сили, краси, здоров’я та гармонії. Захід, що об’єднав усіх, хто віддає перевагу здоровому способу життя, любить фізичну культуру та спорт незалежно від віку чи роду спортивних уподобань.

На заході була присутня поважна, титулована гостя, яку знає увесь світ - Ольга Лящук, чемпіонка світу і Європи серед жінок із стронгмен-спорту, абсолютна чемпіонка світу-2014 (Фінляндія), єдина українська жінка-рекордсменка Книги рекордів Гіннеса (Італія), рекордсменка світу, рекордсменка України та володарка світової Prof Card. Майбутня гордість України жила в м. Донецьку, виросла у спортивній родині, але батьки ніколи не наполягали, аби їхня донька обрала собі спортивну «дорогу» в житті. На талановиту дівчинку першою звернула увагу та повірила в неї вчитель фізкультури. А зараз наставник Ольги Лящук - заслужений тренер України по богатирському багатоборству Михайло Гераскевич. Певно, що не відразу пані Ольга стала найсильнішою жінкою планети, на її рахунку - перемога на чемпіонаті Європи у складі жіночої збірної України з регбі-7 та низка перемог у стрибках із жердиною. Вона майстер спорту з регбі та легкої атлетики.

Найсильніша жінка планети виявилася дуже легкою в спілкуванні, товариською, доброзичливою, дуже красивою й надзвичайно скромною. За короткий час вона переконала присутніх, що доклавши зусиль, можна досягти будь-яких вершин, і не лише спортивних. Чемпіонка наголосила на усвідомленні необхідності ведення здорового способу життя. Розповідала про те, що важливо займатись спортом, старанно навчатись та не забувати про цінність родинних стосунків, справжньої дружби та взаємодопомоги…

Організатори свята (учитель фізкультури А. Є. Карташева, класний керівник 10-А класу І. В. Куліш, педагог-організатор Р. Г. Сахно) ретельно готувалися, саме тому все вдалося на славу! Нашу імениту гостю здивували професійністю ведучі, учні 10-А класу Іванова Олександра та Ігнатьєв Олександр; розчулив виступ шкільного гурту «Терція» (кер. Квачук О. І.), додав настрою акробатичний етюд юної гімнастки, учениці 5-А класу Софії Лиховайди. Та надзвичайно вразив парад медалей, який з особливою гордістю продемонстрували понад 60 спортсменів школи.

Офіційна частина візиту давно закінчилася, а спілкування ще і ще продовжувалося: хтось хотів автограф або сфотографуватися зі знаменитістю, просто постояти поруч чи потиснути руку. Зрештою, понад дві години свого дорогоцінного часу спортсменка подарувала нам. «Такі зустрічі – більше ніж свято! Ми пишаємося, що найсильніша жінка світу, символ поєднання жіночності, сили, грації та краси відтепер друг нашого навчального закладу», - сказала директор школи Т. Б. Дидик. А у Ольги Лящук з’явились нові прихильники та вболівальники… Щиро дякуємо їй за позитив, бажаємо міцного здоров’я, удачі, нових перемог та звершень.

***

Довідка. 29-річна українська спортсменка з Донецька Ольга Ящук перемогла на чемпіонаті світу зі стронгмену у Фінляндії, показавши феноменальний результат в забігу з 82-кілограмовим вантажем в руках ( "Факти і коментарі", 15.11.2014)

 

- При зрості 177 сантиметрів вона важить 82 кілограми, з такими параметрами не складає труднощів підбирати в магазинах обновки, - каже Ольга Лящук . -  Були б тільки на це гроші. Не можу сказати, що віддаю перевагу якомусь певному стилю. Що надіти, вирішую за настроєм - сьогодні я в платті, завтра - в джинсах і светрі. Головне - відчувати себе комфортно.

-  Стронгмен розрахований, перш за все, для показу по телебаченню. Через це на чемпіонаті світу, ймовірно, вам потрібно було виступати з макіяжем, красивою зачіскою?

- Звичайно, я підмалювала повіки, зробила укладку волосся. При виконанні вправ потієш, і щоб не зіпсувати макіяж, користувалася водостійкою косметикою. До речі, раніше я займалася регбі, входила до складу збірної України з цього виду спорту. Ми з дівчатами виходили на матчі з косами, в які були вплетені синя і жовта стрічки. У складі збірної я стала чемпіонкою Європи з регбі. Мріяла про «золоті» світової першості. І ось зараз мені вдалося його отримати в стронгмен-спорті .

- Причому перемогла у всіх восьми вправах, - додає заслужений тренер України з богатирського багатоборства Михайло Гераскевич . -  В одному з них показала феноменальний результат - рівно наполовину поліпшила світовий рекорд в забігу (точніше, швидкій ходьбі) на дальність з 82-кілограмовим мішком в руках. Нести його слід було тримаючи перед собою. На тренуваннях в Києві ми використовували не дуже щільно набитий піском тюк, в який хоч якось можна вчепитися руками. Але на чемпіонаті світу організатори приготували неймовірно щільні, немов камінь, мішки, до того ж пошиті з слизького брезенту. Як з таким незручним спортивним снарядом бити рекорди? Однак Олі це вдалося. Попереднє світове досягнення дорівнювало 160 метрам, а моя вихованка пронесла мішок всі 240 метрів!

- Давно помітила, що присутність глядачів мене мобілізує , - продовжує Ольга. -  До того ж цього разу спіймала кураж. У певний момент почула вигук тренера: «Оля, двісті метрів - це рекорд!» Відчувала, що є запас сил, і я понесла далі. Хлопці з нашої команди вигукували: «Давай ще!» Так і зробила 240 метрів. У двох інших вправах мені вдалося повторити світові рекорди.

- У вас в роду були силачі?

- Ні. Інша справа, що у нас спортивна сім'я: батько займався велоспортом, мама - біатлоном, плаванням і бігом. Я народилася і виросла в Донецьку. У дитинстві мені особливо добре давався біг. Опинившись в спортивній секції, відразу стала обганяти дівчаток, які тренувалися там вже по три-чотири роки. Згодом зайнялася стрибками з жердиною, стала чемпіонкою України серед юнаків і майстром спорту. У моїй кар'єрі було перетягування каната, потім регбі. У лютому нинішнього року Михайло Гераскевич умовив перейти в стронгмен. Нинішній чемпіонат світу був для мене першим змаганням у цьому виді спорту.Ось так: дебютувала і відразу стала абсолютною чемпіонкою, отримала титул найсильнішої жінки планети (посміхається).

- Які з вправ на першості планети було найбільш незвичайними?

- Якутський національний вид спорту - перетягування палки (мас-рестлінг), який вперше включили в програму чемпіонату світу зі стронгмену, - відповідає Михайло Гераскевич. - Виглядає це так: суперники сідають обличчям один до одного, між ними ставлять дошку, в яку вони впираються ногами. Руками тримаються за коротку, довжиною в чотири кулака, палицю і тягнуть кожен у свій бік. Перемагає той, хто виграє двічі. Цей вид спорту дуже травматичний: висока ймовірність, що постраждають м'язи спини, стегна, біцепси, зірветься шкіра на долонях ... 

* Найбільш екзотичним на чемпіонаті світу був якутський національний вид спорту - перетягування палки (на фото зліва Ольга Лящук)

- Багато часу віддаєте тренувань?

- За чотири з половиною - п'ять годин на день. Багато, але в стронгменів не можна інакше - цей спорт включає в себе близько сорока різних силових вправ, виконання кожного з яких потрібно досконально відпрацьовувати.

- Займаючись стронгменом, потрібно постійно піднімати великі тяжкості. Вас це не лякало, коли приймали рішення зайнятися цим видом спорту?

- Зовсім ні. Я, до речі, з дитинства звикла мішки носити - допомагала батькам запасати на зиму картоплю, капусту, цибулю, моркву.

- Вам доводиться дотримуватися певної дієти?

- Безумовно. У моєму раціоні немає нічого надто жирного і смаженого (тільки варене, наприклад рис з куркою). Ем невеликими порціями п'ять разів на день. Готувати люблю і вмію. Скільки витрачаю на їжу, точно не підраховувала, але грошей на це йде багато, адже на моєму столі обов'язково має бути м'ясо, а воно коштує недешево. Також налягаю на сир, овочі, фрукти.

- Коли ми приходимо до Олі в гості, вона пригощає нас приголомшливо смачними млинцями , - додає Михайло Гераскевич. -  Це ті рідкісні випадки, коли наша компанія спортсменів може покуштувати солодке. Взагалі ж, солодощів їмо дуже мало, оскільки містяться в них вуглеводи потрібні організму в невеликих кількостях. Основну частину вуглеводів споживаємо з різними кашами.

У Лондоні на чемпіонаті Європи з підйому штанги українки завоювали дві медалі: Ольга Лящук - золоту, а Лідія Гунько - бронзову ( "Факти і коментарі"27.07.2016)

Після церемонії нагородження Ольга Лящук сфотографувалася з легендарним богатирем з Великобританії Едді Холом на прізвисько Звір, якому належить світовий рекорд у становій тязі - він підняв штангу вагою 500 (!) Кілограмів

*****

30-річна спортсменка і рекордсменка з України Ольга Лящук була запрошена в ранкове британське телешоу This Morning, де вона буквально підірвала мозок англійців, показавши нищівну міць своїх стегон. У прямому ефірі шоу Ользі вдалося розчавити 3 кавуна всього за 14 секунд, не дивлячись на те, що третій "пручався" як міг. Ольга Лящук є рекордсменкою книги Гіннеса за найшвидше нищення фруктів своїми стегнами, для демонстрації чого вона власне і була запрошена до студії. ("4tololo.ru", 11.09.2015)

За матеріалами: obukhovrda.gov.uaschool2-ukr.kiev.ua

Категорія: Події Обухівщини | Переглядів: 1101 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024