Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 02:57
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Червень » 26 » Школа майбутнього — без оцінок, домашніх завдань та вчителів
09:45
Школа майбутнього — без оцінок, домашніх завдань та вчителів
 
ТАКОЮ ВОНА МАЄ БУТИ НА ПЕРЕКОНАННЯ ВИКОНАВЧОГО ДИРЕКТОРА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ШКОЛИ БОРИСА ЧЕРНЯВСЬКОГО
 
 
На дворі XХІ століття, і молодь живе за трохи іншими правилами, навчається в школах та університетах за новими книжками, що так чи інакше відображається на її осучасненому баченні світу. Жити по-новому, чимось цікавитися, бути активним, займатися потрібними речами та розбиратися в мистецтві, а також  об’єднуватися в гуртки за інтересами і, врешті-решт, вести здоровий спосіб життя – те, чого прагне сучасна свідома молодь.  Саме для втілення цієї мети в обласному центрі Закарпаття у 2010 році  створили громадську організацію «Європейська школа».  Тут  діти шкільного віку не лише навчаються, але й відпочивають разом в походах, на вечірках та й на самих заняттях, які проходять у атмосфері скоріше дружньої співпраці, аніж у стосунках «вчитель – учень». Виконавчий директор Борис Чернявський (на фото), окрім власне реалізації цього проекту (ГО «Європейська школа»), відомий своєю участю і в багатьох інших, зокрема мультифестивалі «Студентська республіка», шоу-проекті «Кращий студент року», а також «Ужгородській регаті», «Міс студентство Закарпаття» та «Танці з викладачами». Проте нині ми вирішили поспілкуватися з Борисом саме про його теперішнє захоплення, якому присвячує чи не весь свій час.
 
Як виникла ідея створення Єврошколи?
 
— Європейська школа була створена у 2010 році. Тоді все почалося із міжнародного проекту «Європейська школа обміну досвідом», фінансованого однією з програм ЄС. Відтак за три роки ми набули всіх рис громадської організації: із власним брендбуком, документацією, членством та активною діяльністю.
Європейська школа – це школа майбутнього. Ми намагаємося крокувати в ногу з часом, світовими та європейськими тенденціями, розбудовувати в міру можливостей  громадянське суспільство, впроваджуємо сучасні технології (звідси й назва). А загалом є громадською освітньою організацією європейського зразка.
Лідерів у нас багато,  намагаємося виховувати ці якості і у дітей. Я – виконавчий директор, є ще правління організації та загальні збори як вищі органи управління.
 
Скільки людей працює нині у вашій організації?  
 
— Офіційно – понад 30 осіб, які досягли 14-річчя, заповнили облікову картку та отримали посвідчення. Серед активу є школярі, студенти, батьки, а ще малеча від 5 років. Загалом через стіни нашого закладу пройшло вже понад 200 дітей з різних ужгородських шкіл.
 
Чи є критерії, за якими відбираєте учнів для навчання?
 
— Європейська школа – це своєрідна школа майбутнього: без оцінок, домашніх завдань та  вчителів. У ній навчальний процес проходить за схемою трикутника: діти, батьки та тренери. Жодної ієрархії — діє правило звертання на «ти», оскільки ми є однією командою. Це, мабуть, одна із небагатьох неформальних шкіл, куди дітей не примушують ходити, а навпаки, вони самі  спонукають батьків довірити виховання і навчання саме нам. Для вступу в школу слід заповнити резюме та пройти співбесіду. Це потрібно, перш за все, щоб дитина вміла в майбутньому залагоджувати якісь формальності. В перспективі вік тих, хто навчатиметься в Єврошколі, ми розширимо в діапазоні  від 5 до 35 років, а поки що заклад працює для молоді – тих, кому від 5 до 18.
 
Цікаво, як проходять ваші заняття? 
 
— Єврошкола – це не лише мовна школа, а навчальний заклад, який допомагає батькам у вихованні, професійній визначеності дітей, розвитку лідерських навиків та роботи в команді, стимулює дітей до пізнання та відкриває багато можливостей. Всі заняття в Єврошколі проходять у форматі інтерактивного тренінгу (він триває впродовж 70—75 хв.) із залученням мультимедійних технологій. Громадська організація завжди відкрита до співпраці. Ми часто запрошуємо на наші тренінги відомих та цікавих людей.  Це — представники дипломатичних установ, журналісти, люди шоу-бізнесу, підприємці, посадовці тощо. До прикладу: Олексій Співак, Віталій Глагола, Денис Ман, Сергій Денисенко, Федір Шандор, Ростислав Буланов, Валентин Кузан, яких знає чимала кількість закарпатців якраз через їхні досягнення та активність.
 
Чи відрізняється чимось атмосфера в Єврошколі від інших класичних шкіл?
 
— Ми слідкуємо за бурхливим розвитком подій і реагуємо на вимоги сьогодення, тому й розробляємо програму на короткий період, щоб не застаріла. Наші студенти самостійно вибирають напрямки, за якими навчаються та розвиваються.
 
Знаю, ваш заклад часто організовує тематичні вечірки…
 
— Так, окрім навчального процесу, ми запустили потужний проект для дозвілля молоді. Ініціаторами та організаторами тут є самі студенти Єврошколи, учасники проекту «Школа суспільного виживання». Кожна тематична вечірка (а їх вже було 12) має свій стиль, тематику, декорації, якісну програму, дрес-код. Вечірки проводимо лише для учнів 8—11 класів.
 
А які стосунки ваша школа має з батьками з огляду на ті ж вечірки?
 
— Ми запровадили гарячу лінію організації. Екстрених дзвінків ще не було. Мабуть, через те, що більшість батьків телефонують нам і знають, де перебуває їхня дитина. Наші вечірки відрізняються від типових дискотек. По-перше, якісним мінімалістичним дизайном європейського зразка. По-друге, ми позиціонуємося як тематична вечірка, а не як дискотека (це лише один з елементів нашого заходу). По-третє, наші вечірки проходять виключно в рамках закону: тривалість з 17.00 по 22.00, із категоричною забороною вживати алкоголь, спрямовані проти паління, ми також забезпечені професійною охороною. У такий спосіб  пропагуємо здоровий спосіб життя молоді. Саме це стане пріоритетним напрямком діяльності Єврошколи надалі.
 
Остання акція, яку ви провели, присвячена якраз боротьбі з алкоголізмом у дітей. Для молоді Закарпаття це дійсно актуально?
 
— Усе, що робить Європейська школа,  має на меті пропагувати  здоровий спосіб життя: рухатися, танцювати, наживо спілкуватися тощо. Ця тематика стала для нас досить актуальною, оскільки у молоді є багато шкідливих звичок, яких позбутися відразу неможливо — це тривалий процес. Звичайно, радує те, що у школярів немає залежності від алкоголю, тютюну, нецензурної лексики, а лише мода на ці речі. Але, як відомо, вона не вічна. Тому Єврошкола і взяла на себе обов’язок – зламати ці стереотипи.
 
Єврошкола  планує розвиватися в якомусь конкретному напрямку? 
 
— Так, ми якраз виокремили напрямки діяльності організації: освіта, міжнародна діяльність, громадська активність та загальний розвиток особистості. При навчанні робиться нахил на комунікативне вивчення іноземних мов: англійської, словацької, угорської, чеської та польської.
 
Розмовляла 
Анастасія НОЖКА
Категорія: Освіта | Переглядів: 981 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024