Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 08:58
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Червень » 26 » Скільки коштувало закарпатським випускникам останнє шкільне свято?
09:33
Скільки коштувало закарпатським випускникам останнє шкільне свято?

Про цьогорічні випускні та витрати на них...

Ось-ось стартують шкільні випускні бали. Підготовку до них як випускники, так і батьки розпочали кілька місяців тому. Але якщо для дітей це радість і можливість показати себе, то для батьків – головний біль. Бо цьогоріч випускний доньки чи сина обійдеться не в одну тисячу гривень. Аби з’ясувати, на що вони підуть, за експертів ми взяли двох мам — одна має доньку, друга — сина.

Сукні в грецькому стилі й накладні віїЩе три тижні тому моя співрозмовниця (мама доньки) не мала нічого на випускний. Бо пошуки сукні у місті, де мешкає, завершилися нічим. «Розумієте, моя донька худа, має світлу шкіру. Тож важко щось підібрати. То колір не підходить до обличчя, то фасон. Та й хоче ж бути найкращою», — каже жінка.

Ми зайшли з нею в кілька магазинів у старому центрі Ужгорода. Скажу чесно, такого вибору не очікувала. Сукні акуратно запаковані у целофан. Продавці привітні. Ще б пак – від цін очі на лоба вилазять, а старт — від 1500 і до 10 тисяч гривень. Різні кольори, різні стилі, з блискітками і без. Продавець каже, що зараз мода на грецький стиль. Це підтверджують і українські стилісти — два «писки сезону» випускних суконь-2014: «грецька витонченість» і «безтурботне міні». Якраз грецькі — ідеальний варіант для урочистої події в гімназіях чи інших навчальних закладах з суворою політикою. З одного боку, ви дотримуєтеся дрес-коду (довжина максі, класичний крій), з іншого – вигідно подаєте фігуру і отримуєте легкість руху, адже широка повітряна спідниця дозволяє танцювати. До речі, тут же є модне різноколірне взуття на випускний із чималими каблуками. Не повірите, але ціна, як на сукні, — 1300—2000 грн. Ще кілька років тому купували взуття переважно чорного кольору. Нині зовсім інше в моді. На базарах, звісно, можна придбати щось за 200 гривень, але до випускного є ризик не дійти. Бо, пригадалося, в попередні роки після випускних балів батьки частенько зверталися з претензіями в управління у справах захисту прав споживачів.

Щодо моєї знайомої, то сукню для її доньки ми не знайшли. Тому стали розглядати варіант пошиття. Так дешевше, можна вкластися у 1500 гривень. Зайшли в одну майстерню. Замовлень багато. Дизайнерки кажуть, що раніше короткі сукні на випускний були моветоном, однак в останні роки вони стають усе більш популярними. Що ж до довгих, то вони, як нас запевнили, можуть виглядати дуже і дуже привабливо. Секрет тут у дрібних деталях: мереживі, паєтках, квіткових мотивах. Крім того, радять сфокусуватися на переосмисленні класичних фасонів. Наприклад, популярними є довгі сукні з асиметричним, трохи рваним подолом. Всілякі розрізи, перепади довжини, різкі силуети — усе це також у тренді. Всім дівчатам, які можуть собі багато дозволити в плані фігури, рекомендується відкривати плечі й руки. А фіолетовий, насичено блакитний, поєднання білого з бузковим і зеленим, бордово-рожевий, медово-жовтий — модні нині кольори.

До речі, ще кілька років тому якраз пошиття суконь користувалося чималою популярністю. Зараз попит повернувся. А щодо кольорів, то як згадаю власну сукню чорно-бірюзового кольору із пришитою блискучою «лускою», стає трохи сумно — виглядала, напевно, на всі 30 років.

До речі, мама випускниці знайшла сукню в… знайомої. Біжутерію придбала в Ужгороді за 200 гривень. Плюс вже давно записала доньку до манікюрниці. Ціни тут теж коливаються залежно від того, що хочете — гелеві нігті, французький чи інший манікюр. Старт — від 60 гривень. Далі — зачіска. Якщо раніше замовляли, як правило, «бабети» чи «голубці», то тепер вам можуть створити будь-який шедевр із волосся. Зачіска потягне на 200 і більше гривень. Додатково доведеться розкошелитися ще й на макіяж. Тепер в моді природність, але накладні вії можна.

Але й це ще не все. Жінка каже, що за ресторан домовилися по 300 гривень з людини (туди входить і плата за вчителя). Але одну дитину не пустять. Тож батько, мама і випускниця гулятимуть за 900 гривень (а ще ж треба і батькам виглядати пристойно). Далі готуйте гроші на випускне відео — 40 доларів із людини у класі, альбом (простий) — 45 гривень (є і за 300). Тож рахуємо (по мінімуму): 1500 — сукня, туфлі — 600, біжутерія — 200, манікюр — 60, зачіска — 200, макіяж — до 100, ресторан на трьох — 900, одягти батька і маму — 4000, відео — 400, альбом — 45. Виходить щонайменше 8 тисяч гривень.

Син-випускник не дешевший ніж донька-випускницяВ іншої мами, в якої син, витрати ще не закінчилися. Зараз син ходить до репетиторів займатися перед вступом (урок коштує 50 гривень). Вдягали його на базарі в Мукачеві. Жінка не приховує: думала, що все вийде набагато дешевше. Костюми стартували від 1300 гривень (за 8—9 тисяч, можна замовити в інтернеті), але сину придбали за 2000. Ще кілька років тому кольорова гама була більш строката. Нині ж повернулися до класики – чорний, сірий. А от фасони змінилися. Цьогоріч актуальні трійки (із жилеткою). А особливо модний однотонний варіант — штани, піджак, жилет, сорочка і краватка. Але можна зробити ставку і на темний костюм у поєднанні з яскравим жилетом чи яскравими деталями й аксесуарами, атласні чи жакардові лацкани, котрі можуть бути під тон костюма чи контрастувати, злегка завужені штани. З тканин актуальні бавовна чи шовк.

До речі, зайшла в Ужгороді у фірмовий магазин від дизайнера Вороніна, що на вулиці Мукачівській. Тут запевняють, що у цьому сезоні основну увагу приділяють кольору та якості тканин. В молодіжному тренді – яскравий відтінок класичного синього. Акцент сезону – картатість! На піку популярності – костюми-компаньйони (картатий піджак та однотонні штани). Ціни у Вороніна коливаються від 1800 до 3 тисяч гривень.

Взуття – окрема тема. Модним є щось оригінальне, а не лаковане чи з довгими носами. Придбали випускнику черевики за 700 гривень. Більш якісні, звісно, дорожчі. Сорочку купували окремо за 250 гривень. Краватка потягне ще до 200 гривень. Зачіска — від 30 до 50 гривень.

Ресторан, як і в попередньому випадку, — 900 гривень на трьох. Сюди входить також тамада, музика і фрукти. Альбом випускний — 200 гривень. Відео — 200 гривень. Плюс непередбачувані витрати. Тож підраховуємо: костюм (2000), взуття (700), сорочка (250), краватка (130), зачіска (50), вбрання для батьків (4 тисячі), ресторан (900), відео (200), альбом (200). Загалом — між 8 з гаком і 9 тисяч гривень.

Газета "Новини Закарпаття"

Категорія: Події в Україні | Переглядів: 696 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024