Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 00:49
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2013 » Лютий » 7 » Справжньою бідою сучасної молоді є вживання нецензурних слів
14:06
Справжньою бідою сучасної молоді є вживання нецензурних слів


Специфіка нашої праці допомагає нам гри маги руку на пульсі життя, і не тільки допомагає, а скоріш вимагає. А це в свою чергу призводить до постійного перегляду, переоцінки своїх поглядів на оточуючий наш світ.

Людина в своєму духовному розвитку пройшла довгий і надзвичайно складний шлях. Проте найвищим вираженням розвитку людини завжди була насамперед моральна свідомість у найгуманістичніших і прогресивніших проявах.

Кожен з нас був дитиною, юною особою, яку опікали, намагались вберегти, застерегти. А ми всі відчайдушно хотіли вирости і позбутись тієї „зайвої” для нас опіки. І тільки ставши батьками, розуміємо, що шлях до істини саме такий, як і від істини шлях.

Погодьтесь, що саме суспільство виробляє зразок моральної поведінки — моральний ідеал, до якого повинні прагнути всі, вважаючи його розумним, красивим, корисним.

Ми живемо в молодій незалежній державі й відчуваєм на собі, як нелегко жити українській молоді. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання - відродження української державності мови, нації, традицій. За нас цього ніхто не зробить. Це наш історичний обов’язок зрозуміти, що змінити життя на краще можна лише змінивши самому.

Студент — особистість і ставитися до нього потрібно як до особистості до рівного, тільки молодшого громадянина своєї держави, члена свого колективу.

До моральних цінностей належать нормативні уявлення про зло і зло, справедливість, прекрасне і потворне, про значення людини, людські ідеали, норми, принципи, життєдіяльності тощо. Вони є основою всіх вчинків діяльності людини, мають моральну значущість і впливають на загальне суспільне життя.

Моральні цінності, уявлення, установки й аксіоми це продукт нашої історії та культури. Саме ідеали добра, милосердя, людяності та такі категорії, як честь, гідність, працелюбство стали головними чинниками й народної мораль

Різні люди до молоді ставляться по різному. Одні говорять, що слід цінувати її ентузіазм, гаряче прагнення змін. Інші принижують її або запобігають перед нею.

Серед молоді падає духовність, що пояснюється насамперед зниженням рівня життя в Україні, відсутністю соціальної захищеності, явним і прихованим безробіттям, інфляцією, невизначеністю моральних орієнтирів у політиці держави й повсякденному житті. Засоби масової інформації та комунікації дедалі більше впливають на суспільство й особливо на молодь, пропагують насилля, зброю, силу, прищеплюють моральний релятивізм, конформізм. Усе це призводить до відчуження дітей і молоді від моралі, спонукає їх до власних пошуків самореалізації, і врешті - решт до певного забезпечення духовності й моральності як суспільно і особливістю значущих феноменів.

Справжньою бідою сучасної молоді є вживання нецензурних слів. Такі слова густо засмічують бесіди молодих людей.

За останні роки у молоді визначилися нові цінності, не нав’язані викладачами, батьками. Адже той шквал фільмів - бойовиків, низько серійних телесеріалів, музичної продукції сумнівної якості, який заполонив кіно - і телеекрани, сприяв появі й укоріненню культу такого собі супергероя з накачаними біцепсами, міцними кулаками і тугим гаманцем.

Живучи у світі матеріальному й опікуючись лише раціональним і технічним удосконаленням життя, ми втрачаємо життя, тобто життя духовне, внутрішнє. Дбаємо про здоров’я тіла, піклуємось про запобігання і попередження будь - яких хвороб і одночасно нехтуємо духом, постійно вбиваємо його чужою мовою, чужою інформацією, чужими ідеалами, прагненнями і цілями. А це теж хвороба, інфекційна і дуже небезпечна.

Та навіть за цих умов не можна впадати у відчай. Треба зібратися з силами й гробити вибір, вирішити, до чого ми прагнемо до доброго чи злого, до краси чи потворності? Немає сумніву, що кожна особистість обере високу духовність, мораль, віру, надію на любов. А для цього кожний має постійно самовдосконалюватися духовно і морально.

А, отже, у кожен період свого життя людина вирішує важливі смислоутворюючі питання свого життя, робить той чи інший життєвий вибір. Тому ми схильні вважати, що кожен період життя людини( дитинство, юнацтво, молодість, старість ) сам по собі являється цінністю, важливою сторінкою у книзі життя. Причому саме у періоді молодості людина дістає змогу реалізувати найбільш важливі життєві проекти, образи, ту чи іншу смисложиттєву стратегію. Молодість намагається осягнути найглибше, піднятись до найвищого, створити найскладніше, і все це - на подив світу, іншим людям собі.

Коварж Олена


Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 931 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024