Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.04.2024, 01:48
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2015 » Лютий » 28 » Священне місто Мекка
11:08
Священне місто Мекка

Священне місто Мекка - це місце, де народився Пророк Мухаммад, мир йому, і в якому були послані перші одкровення, і в який він повернувся після переселення в Медину в 622 році.

Мекка є священним містом для всіх мусульман. Щорічно в хаджі тут збираються до 4 мільйонів паломників. Мекка також відома як Умм аль-Кура (мати всіх міст) або Аль-Балад аль-Амін (Безпечне місто), а також Мекка має ім'я Аль-Балад аль-Харам (Священне місто).

Мекка вночі СубханаАллах

П'ять разів на день близько 1,5 мільярда мусульман з різних куточків світу звертають свої обличчя в бік Мекки. І, принаймні, один раз у своєму житті, всі мусульмани, яким не завадили особисті обставини, здійснюють хадж (паломництво в Мекку). Таким чином, щороку в Священному місті Мецці знаходиться близько чотирьох мільйонів паломників з усього світу.

У кутку мечеті Кааба, головної мечеті всіх мусульман, встановлений Чорний камінь. Саме з нього починають обхід навколо Кааби паломники.

Сьогодні Мекка і раніше має право називатися столицею Саудівської Аравії. Мало хто знає про офіційну столицю - Джидду, - яка знаходиться в 73 км від Священного міста, але слово Мекка на слуху у кожного! Сучасні технології дозволили спростити мутешествіе паломників в цей Священне місто: нещодавно говорили про будівництво швидкісної залізниці, а тепер обговорюють міжнародний аеропорт в Мецці.

МЕККА СЬОГОДНІ

В останні роки цей Священний місто змінилося настільки, що на деяких фотографіях його ледве можна відрізнити від виблискуючих мегаполісів. У Меккі можна виявити такі заклади, як кав'ярня «Starbax», «Картьє» і «Тіффані», H & M і Topshop.

Один з найбільших у країні торговий центр «Абрадж аль-бейт» оснащений неоновими трубками і плазмовими телевізорами, по яких транслюються крутяться оголошення та рекламні ролики. Тут же знаходиться парк розваг, фаст-фуд і навіть магазин жіночої нижньої білизни - і все це прямо в центрі Священної Мекки, недалеко від Кааби. Цей торговий центр розкинеться на понад 450 тисяч квадратних метрів.

За словами місцевого населення, вже до 2020 року нові будівлі радикально змінять вигляд і навіть сам дух цього Священного міста.

Знищуючи старі квартали - пам'ятки історії - споруджуваний торгово-готельний комплекс, в якому буде і величезний хмарочос нового готелю. Тут же побудують лікарню, готелі і молитовні зали. На великих телевізорах транслюватимуться молитви і проповіді з Заборонене мечеті - Кааби. Звичайно, така участь у молитві не можна назвати колективною, та й взагалі під сумнівом, чи можна здійснювати так свій намаз.

У районі Джабал Умар (гора Умара) вирішено знести цілу гору для того, щоб звести на цьому місці величезний готель і ще один торгово-готельний комплекс. Куди не глянь - скрізь можна побачити баштові крани, що будують більше сотні нових висотних будівель.

З іншого боку, ці жертви багато в чому вимушені - як вмістити 4 мільйони паломників у хаджі? Треба було щось робити ...

Мекка під загрозою

Обурення у зв'язку з проектом зруйнувати "місце народження" пророка Мухаммеда, щоб побудувати на його місці новий палац і розкішні торгові центри

"Місце в Мецці, де, як вважається, народився пророк Мухаммед, незабаром буде" поховано під мармуром ", і там з'явиться величезний королівський палац, - повідомляє в британському виданні  The Independent  Ендрю Джонсон. - Це частина будівельного проекту вартістю в кілька мільярдів фунтів стерлінгів , який вже призвів до руйнування декількох сотень історичних пам'яток у священному для мусульман місті ".

"Проект, започаткований кілька років тому, покликаний розширити Масджид аль-Харам - Велику Мечеть - з метою забезпечити потреби мільйонів паломників, щороку вчиняють мандрівка в святе місто під час хаджу, паломництва до Мекки, яке кожен мусульманин зобов'язаний зробити хоча б раз у житті ", - йдеться в статті.

Згідно з інформацією Інституту проблем Перської затоки (Gulf Institute) у Вашингтоні, до 95% тисячолітніх будівель в Мецці було зруйновано, щоб поступитися місцем розкішним готелям, апартаментів і торговим центрам, пише Джонсон.

"Минулого тижня залишилися оттоманські колони 500-річної давності, споруджені на честь вознесіння пророка на небеса, були зруйновані", - пише газета, посилаючись на коментар доктора Ірфана Алаві з британського Фонду дослідження ісламського спадщини.

За словами експерта, "Будинок Мавліду", де, як вважається, народився пророк в 570 році, може бути зруйнований до кінця року ".

"Новий королівський палац повинен бути побудований для короля Абдулли, який є офіційним хранителем мечеті, для його візитів в Мекку, - повідомляє автор статті. - Проекти будівництва, які бачили журналісти The Independent, включають місце, де стоїть" Будинок Мавліду ", нещодавно закритий для паломників ".

"Проекти були підтверджені незалежним джерелом, яке додав, що багато, що засуджують процес будівництва, не хочуть публічно висловлюватися, боячись покарань від рук режиму", - йдеться в статті. Саудівська Аравія підпорядковується суворої ваххабитский версії ісламу, яка забороняє поклоніння якомусь предмета або "святому" - практика, що вважається идолопоклоннической.

Кімнати "Будинки Мавліду" знаходяться по землею, і в 1951 році над ним збудували бібліотеку, щоб зберегти їх, уточнює кореспондент.

"Він піде в історію. Він зникне, - журиться Алаві з Фонду дослідження ісламського спадщини. - Ми пропонуємо:" Давайте викопаємо будинок і збережемо кімнати, які там ще є ".

***

Кааба  - мечеть, до якої щодня звернені погляди всіх мусульман під час здійснення молитви. Так відбувається протягом більше 1400 років з часів Пророка Мухаммада (мир і благословення йому).

Дослівно слово "Кааба" в арабській мові означає "високе місце, оточене шаною і повагою". Це слово може також бути похідним від слова "куб". Інші назви Кааби включають в себе такі слова, як "Байт аль Атек", перше значення якого "найраніший і стародавній". Згідно з другим значенням, це слово перекладається як "незалежний і звільняє". Обидва значення поєднуються в слові "Байт аль-Харам" - "священний дім".

Висота Кааби становить 12,05 метрів, і її загальна площа дорівнює 191 м 2 . Внутрішня площа Кааби становить 13х9 м. Ширина стін Кааби - 1 метр. Пол всередині на 2,2 метра вище, ніж місце, де відбувається Таваф. Стеля і дах зроблені з тика, який покритий нержавіючої сталлю. Стіни складені з каменю, який відполірований з внутрішньої сторони. Ця маленька споруда будувалася і відновлювалася пророками Адамом, Ибрахимом, Ісмаїлом і Мухаммадом (мир їм усім) - такої честі не удостоювалось жодна будівля.

Пророк Мухаммад (хай благословить його Аллах і вітає) брав участь у відновленні Кааби до того, як на нього була покладена місія Пророка. Після раптової повені Кааба була пошкоджена, її стіни потріскалися, і знадобився ремонт.Право на проведення ремонту було покладено на чотири племені курайшитів, і пророк Мухаммад (хай благословить його Аллах і вітає) взяв участь у цьому будівництві. Коли були зведені стіни, настав час вставити Чорний камінь (аль-хаджар аль-Асвад) в східну стіну Кааби, і виникла суперечка про те, хто заслуговує цієї честі. Коли була готова розгорітися міжусобна війна, Абу Умайя, найстаріший житель Мекки, запропонував, що перша людина, яка увійде в ворота мечеті на наступний ранок, дозволить цю суперечку. Цією людиною виявився Пророк. Жителі Мекки восторжествували: "Йому можна довіряти (аль-амен)", - кричали вони хором, - "це Мухаммад". Коли Мухаммад підійшов до них, вони попросили його розв'язати це питання. Пророк Мухаммад запропонував рішення, з яким усі погодилися - покласти Чорний камінь на плащ і внести його старійшинам чотирьох кланів, тримаючись за його кінці.Потім Пророк взяв камінь і вставив його в стіну Кааби.

"Той, хто увійде в цей Будинок, буде в безпеці. Аллах зобов'язує тих людей, хто в змозі зробити поїздку, вирушати в  хадж  до Будинку. А якщо хто-небудь не вірує [і не робить хаджу], то Аллах не потребує мешканцях світів " (3:97).

За матеріалами:
Категорія: Цікаве | Переглядів: 1101 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024