Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:58
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Вересень » 4 » У гості до малишківців завітав громадський, державний і політичний діяч Іван Заєць
20:33
У гості до малишківців завітав громадський, державний і політичний діяч Іван Заєць

2 вересня 2016 року до навчально-виховного комплексу імені А.С.Малишка завітав відомий український громадський, державний і політичний діяч, Іван Заєць.

Учні 10-го та 11 класів з великою повагою та цікавістю слухали розповідь Івана Олександровича про його політичну діяльність.

Іван Заєць пригадав, що саме ХХ століття ознаменувалося збройною боротьбою українського народу. В цей важкий період українці втратили багато мільйонів своїх життів. Проте лише після завершення Другої світової війни, в період, коли вплив ідеологічного комуністичного режиму не був таким суворим, почалася розвиватися українська культура. Почалося потужне національне культурне відродження.

Особливо це стало відчутно в 60-і роки, коли багато селян почали переселятися в міста. Почали масово створюватися різноманітні гуртки, ансамблі, почали організовуватися клуби. Так почала проявлятися українська душа, її культура.

Але з наближенням 80-х років, коли при владі був Л.І.Брєжнєв, почалася масова русифікація населення, і ця культура була подавлена.

І лише з трагічними подіями 1986 року на Чорнобильскій АЕС почалися зміни на краще. Українці усвідомили те, що над їх майбутнім нависла небезпека. Захисту потребує не лише конкретня людина, а все населення, яке згодом могло просто вимерти.

Українці прокинулися! І населення Української РСР поступово почало йти до своєї незалежності. Вперше українців стала турбувати екологічна ситуація свого регіону. Утворився потужний екологічний центр. Пізніше почав зароджуватися культурологічний центр, який почав захищати мову, українські  традиції та її історію. Таким чином почав формування перший політичний український осередок - Народний Рух України. Основним завданням НРУ -  було здобуття незалежності країни.

У Верховну Раду вперше зайшло до сотні представників Народного Руху, які відчували підтримку українського народу.

15 травня 1991 року почалася робота над Декларацією про суверенітет. Декларація про державний суверенітет України була прийнята 16 липня. Таким чином країна  декламувала свої наміри отримати в майбутньому свою незалежність.

Довідка. Державний суверенітет — верховенство держави на своїй території і незалежність у міжнародних відносинах. Верховенство держави означає дію в межах її території тільки однієї публічної влади, яка визначає повноваження усіх державних органів і посадових осіб, а також підлеглість цій владі всього населення території.

Україна отримала можливість мирним шляхом здобути свою державність. Депутати почали вносити зміни в свою Конституцію, руйнуючи монополію комуністичної партії на владу. Почали прийматися закони про захист саме українських інтересів. В цей час Центральна влада у Москві планувала підписати Новий договір про відродження Великої Росії. А зрозумівши, що влада у республіках може бути остаточно втрачена, був організований так званий путч ГКЧП (державний комітет надзвичайних ситуацій), коли від влади був відсторонений перший Президент СРСР - М.С.Горбачов. Це сталося 20 серпня 1991 року. Ці події прискорили процес державотворення. 24 серпня відбувся другий етап - було прийнято "Акт проголошення незалежності України".

Довідка. Акт проголошення незалежності України — документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, яким проголошено незалежність України та створення самостійної української держави — України. Тим самим було покладено край юридичному існуванню Української Радянської Соціалістичної Республіки.

Третім етапом (вершиною)  до незалежності стало проведення 1 грудня 1991 року референдуму. Про підготовку українців до цього референдуму  можна писати книги, створювати та показувати кінокартини. 90% учасників референдуму підтримали незалежність Української держави. Цей референдум не давав права, в майбутньому, оспорити рішення про прийняття незалежності, саме українським народом, а не лише представниками якоїсь її частини, що могли захопити владу будь-яким способом.

Іван Олександрович наголошував на тому, що важливими, були всі три етапи державотворення. І творцями історіїї був саме український народ, а він та його колеги, внесли свій невеликий вклад, щоб все це відбулося. Не дарма, після прийняття Акту проголошення незалежності України, було запропоновано саме народові, визначитися - чи це було помилкове оголошення, чи дійсно це було потрібно всім українцям.

Творцями нашої історіїї є не лише 346 депутатів, які голосували за Акт, а і десятки мільйонів українців, які голосували на референдумі.

Незалежність України - спільний продукт всіх українців, і тому не стоїть нарікати на деякі негаразди, а жити заради нашого майбутнього.

На зустрічі були присутні: директор НВК П.Г.Демчук, заст. директора з НВР С.О.Пригунова, заст. директора з ВР, О.М.Щербань, класні керівники А.П.Дубровська, Г.І. Дідик.

 

Підготував А.П.Шевченко

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 677 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024