Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:19
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2013 » Вересень » 23 » Учні 5-х та 10-х класів складуть міністерські тести
23:25
Учні 5-х та 10-х класів складуть міністерські тести
В Інституті інноваційних технологій і змісту освіти надано роз’яснення щодо методології проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі, що відбудеться у жовтні 2013 року.



Як відомо, проведення моніторингу ініційовано Міністерством освіти та за визначенням ідеологів має на меті оцінювання стану системи освіти та отримання об’єктивної інформації про якість освіти у початковій та основній школі.

Цього року моніторинг здійснюватиметься у 5-х та 10-х класах загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової типових навчальних планів.

У методичних рекомендаціях з проведення моніторингу якості освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі, що розроблені Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти визначено, що моніторинг здійснюватиметься за допомогою контрольних робіт учнів.

Моніторинг буде проведений за спеціальними збірниками завдань. Збірники завдань з кожного навчального предмета складаються з 10 варіантів тестів, які розроблені відповідно до вимог чинних навчальних програм і відрізняються складністю, структурою та формою. На виконання тестів з кожного предмета буде відведено 45 хвилин.

Міністерством освіти вже визначено графік проведення контрольних робіт, що мають написати учні 5-х та 10-х класів в рамках проведення моніторингу.

Зокрема, учні 5-х класів писатимуть моніторингові тести з 5-ти навчальних предметів: математика (14.10); українська мова (16.10); я і Україна (громадянська освіта), основи здоров’я – комбінований тест (18.10); іноземна мова (22.10); російська мова (24.10).

Учням 10-х класів доведеться написати 10 контрольних робіт за наступним графіком: українська мова (14.10); алгебра (15.10); біологія (16.10); іноземна мова (17.10); хімія (18.10); історія України / всесвітня історія (21.10); геометрія (22.10); географія (23.10); фізика (24.10); технології (25.10).

З метою організованого проведення моніторингу адміністраціям шкіл рекомендовано перебудувати навчально-виховний процес у зазначені дні таким чином, щоб провести моніторинг з певного навчального предмета.

Перед початком кожного уроку, на якому буде проводитися моніторинг, учні повинні дати відповіді на запитання анкети, розміщеної у бланку відповідей з відповідного навчального предмета. Час для заповнення анкет не враховується до 45 хвилин, відведених учням для виконання тесту.

Варіанти тестів для виконання їх учнями будуть оголошені о 12.00 напередодні дня, визначеного графіком проведення моніторингу. Якщо моніторинг проводитиметься у понеділок – варіанти будуть оголошені в останній перед цим робочий день (п’ятницю).

Кожен учень виконуватиме один з чотирьох оголошених варіантів тесту і для виконання роботи використовує бланк відповідей із збірника завдань.

У день проведення моніторингу правильні відповіді до завдань тестів з відповідних навчальних предметів о 14.00 - будуть розміщені в Інтернеті.

Перевірка тестів здійснюватиметься вчителями у день проведення моніторингу. Після чого бланки відповідей усіх учнів із заповненими анкетами вчителя й учня будуть передаватися керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, які зберігатимуть їх до відправлення до відділу освіти і науки районних (міських) державних адміністрацій.

Оцінювання робіт буде здійснюватися за рівнями навчальних досягнень учнів відповідно до інструктивно-методичних рекомендацій до кожного навчального предмета, зміст яких відображено в пояснювальних записках до кожного збірника завдань.

Науковий аналіз та узагальнення результатів моніторингу по кожному класу і навчальному предмету здійснюватиме Інститут інноваційних технологій і змісту освіти разом з Національною академією педагогічних наук України.

Джерело
Категорія: Освіта | Переглядів: 900 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024