Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 15:37
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2017 » Лютий » 10 » В гімназії ім. В.Мельника відбувся регіональний круглий стіл «Початкова освіта в контексті формування нової української школи».
19:31
В гімназії ім. В.Мельника відбувся регіональний круглий стіл «Початкова освіта в контексті формування нової української школи».

9 лютого 2017 року на базі навчально-виховного комплексу «Гімназія – загальноосвітня школа І ступеня міста Обухова імені Володимира Мельника»  Обухівської міської ради відбувся регіональний круглий стіл «Початкова освіта в контексті формування нової української школи».

У роботі круглого столу взяли участь 44 особи:

  • Пащенко Дмитро Іванович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри дошкільної і початкової освіти та менеджменту КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»;
  • Чабайовська Марія Іванівна,  кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української мови та методики навчання факультету педагогіки і психології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова;
  • Мигаль Марина Леонтіївна, начальник управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради;
  • Ткаченко Любов Петрівна, завідувач відділу початкової освіти КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»;
  • Запрошені фахівці початкової освіти Київської області: завідуючі методичними кабінетами (центрами) відділів (управлінь) освіти, методисти методичних кабінетів (центрів), директори загальноосвітніх навчальних закладів, заступники директорів з навчально-виховної роботи, вчителі-методисти.

Метою заходу було обговорення концептуальних засад нової української школи.

Для розгляду було запропоновано такі питання:

  1. Компетентнісний підхід до організації навчально-пізнавальної діяльності молодшого школяра.
  2. Педагогіка партнерства в контексті нової української школи.
  3. Виховання на цінностях як один із компонентів нової української школи.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулася начальник управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради М.Л. Мигаль, яка наголосила на важливості обговорюваної проблеми, розкрила власне бачення розвитку системи початкової освіти.

Цікавим для учасників семінару був науковий виступ доктора педагогічних наук, професора – Пащенка Д.І., який розкрив концептуальні засади реформування початкової школи та напрями їх реалізації, наголосив на проблемі підготовки майбутнього вчителя до роботи в умовах формування нової української школи.

Змістовний виступ М.І. Чабайовської, кандидата педагогічних наук, доцента, співавтора комплекту навчально-методичної літератури курсу за вибором «Я люблю Україну» та її рекомендації  щодо виховання національно свідомого громадянина України в процесі вивчення даного курсу в початковій школі особливо зацікавив присутніх і мотивував до співпраці.

Марія Іванівна наголосила, що процес національно-патріотичного виховання повинен бути системним, носити постійний характер. Програми навчальних предметів повинні бути поповнені матеріалами, які сприяли б вихованню школяра-патріота.

Прикладний характер з даного питання мали повідомлення вчителів початкових класів навчально-виховного комплексу «Гімназія – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня міста Обухова імені Володимира Мельника» Мельник Л.В. та Омельченко Н.М з проблем реалізації міжпредметної інтеграції в роботі з молодшими школярами та використання інформаційних технологій в початковій школі.

Також вчителі Омельченко Н.М. та Тищук Т.О. запропонували учасникам круглого столу фрагменти навчальних занять з курсу «Я люблю Україну» у 2 та 3 класах.

В обговоренні питання «Компетентнісний підхід до організації навчально-пізнавальної діяльності молодшого школяра» взяли участь:

  • В.Г.Висторонський, завідувач науково-методичного центру управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, який поділився своїм баченням щодо ролі сучасної школи у розвитку дитини, формування ключових компетентностей, навичок критичного мислення;
  • М.І. Кальчук, вчитель початкових класів Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Обухівської райдержадміністрації, яка підкреслила роль інноваційної діяльності у формуванні компетентностей молодшого школяра;
  • О.І. Сивоконь, заступник директора з навчально-виховної роботи Боярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Києво-Святошинської райдержадміністрації, котра наголосила на важливості формування предметної математичної компетентності в школі І ступеня.

Питання реалізації  концептуальної проблеми «Педагогіка партнерства в контексті нової української школи» обговорювалось з позиції вчителя початкових класів Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5, переможця обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2017»,  Мусійчук Я.В., котра запропонувала можливості організації співпраці учнів, учителів та батьків упровадженням проекту «Культура добросусідства».

Директор Макарівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа – природничо-математичний ліцей» Українець Н.М. зосередила увагу присутніх  на важливості безперервної освіти вчителя як необхідної умови підвищення його професійної майстерності, готовності до роботи в новій школі.

Рекомендації круглого столу:

Відділу початкової освіти КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»:

  1. Провести науково-методичні семінари для вчителів початкових класів з проблеми «Початкова школа: від знаннєвої парадигми до компетентнісної» за участю наукових співробітників Інституту педагогіки НАПН України, авторів Державного стандарту, розробників програм, навчально-методичного забезпечення початкової школи.
  2. Організувати фахове підвищення кваліфікації вчителів початкових класів з проблеми «Початкова освіта в контексті становлення нової української школи».
  3. Видати методичні рекомендації «Формування ключових та предметних компетентностей молодших школярів».
  1. Інформацію про проведення заходів з підготовки вчителів початкових класів висвітлювати на порталі КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» в рубриці «Новини» та «Початкова освіта».
  2. Сформувати електронну базу даних за матеріалами обговорення концептуальних засад нової української школи.
  3. До програми курсів підвищення фахової кваліфікації вчителів початкових класів ввести спецкурс «Особливості викладання курсу за вибором з українознавства «Я люблю Україну».

Регіональним методичним службам:

  1. Сприяти участі педагогічних працівників у заходах з підготовки до роботи у період становлення нової української школи.
  2. Забезпечити умови для участі вчителів початкових класів в онлайн-семінарах з даної проблеми.

За матеріалами: академія.com.ua

Категорія: Події Обухівщини | Переглядів: 786 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024