Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 14:30
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2019 » Січень » 10 » Вчителі теж навчаються
21:41
Вчителі теж навчаються

«Навчання– безперервний процес обміну досвідом: чим більше віддаєш, тим більше отримуєш», – Юрій Стогній.

Що означає бути успішним, навіщо вчитися, як отримані знання ефективно застосовувати в щоденній практиці ?  Розширення світоглядних горизонтів, в  умовах глобалізації, трансформації суспільства в інформаційно-наукове, освіта посідає центральне місце у житті сучасної людини.  Освіта стає необхідною умовою розвитку і успішного функціонування людства. У світі зростає усвідомлення того, що людина повинна мати доступ до освіти впродовж життя. А особливо  вчитель, людина яка виховує і навчає нове покоління. Сучасні діти значно вільніші, розкутіші, безпосередніші. Вони народилися поруч із мобільними телефонами, планшетами та смартфонами... 

Тому вчитель нового покоління – це:

  • Людина, яка є психологічно та емоційно компетентною.Тобто вчитель розуміє та приймає відмінності учнів та їхніх потреб, життєрадісний та цілісний, вміє створити позитив у навчанні, толерантний, справедливий, розуміє свій внутрішній світ та приймає помилки (свої та інших).
  • Лідер і менеджер. Це людина, яка бере відповідальність за успіх свого учня, добре працює у команді з іншими вчителями, є порадником, другом та помічником для дітей, постійно вчиться та різнобічно розвивається, носій високих етичних стандартів (тобто навчає прикладом).
  • Звільнений від стереотипів та успішний. Тобто вчитель вміє створити середовище для ефективного навчання та розкриття таланту дитини, знаходить цікавий матеріал для уроків, досліджує, любить свою роботу, успішно реалізовує себе через роботу, творчий, проактивний, звільнений від стереотипів, гнучкий (швидко реагує на зміни у зовнішньому середовищі).
  • Володіє презентаційними навичками. Ефективний комунікатор та фасилітатор. Вчитель є мовознавчо компетентним, тобто чітко та зрозуміло висловлюється, використовує різні методи та практики викладання матеріалу, використовує ІКТ у навчальному процесі, підтримує принцип спільної відповідальності – учитель+батьки.
  • Формує знання та навички потрібні у сучасному світі. Навчає учнів лідерству та командній роботі, розвиває в учнях критичне мислення і навички вирішення проблем, дає право вибору та вчить брати відповідальність за свій вибір, а також своїм прикладом демонструє навики для успіху в XIX столітті.

Педагогічний працівник повинен весь час тримати руку на пульсі нових тенденцій та методик в освіті, впроваджувати  інновації, елементи критичного мислення  і т.д. Зсередини трансформувати систему освіти й через неї -  всі зони впливу освітньої системи на суспільство в умовах його стрімкого розвитку.

Вчителі мають змогу підвищувати кваліфікацію у закладі післядипломної педагогічної освіти, у науково-методичному центрі або  методичному кабінеті освітнього закладу, в якому він працює. Крім того, постійне удосконалення фахової підготовки можна здійснювати шляхом самоосвіти. 

Вчителі математики нашого міста: Бондаренко Лідія Іванівна (НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №3-ліцей»), Єрмаченкова Галина Володимирівна (НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів №5  з поглибленим вивченням іноземних мов – ЗОШ І-ІІІ ступенів №5»),Шевченко Алла Вікторівна (НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням української мови та літератури – ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені. А.С. Малишка ), Усиченко Юлія Іванівна (ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Обухівської міської ради Київської області) 8-10 січня були слухачами І етапу  очно-заочних курсів підвищення  кваліфікації, які традиційно проходять в  КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» м. Біла Церква.

Програма курсів побудована таким чином, що вчителі  мають можливість розширити свій кругозір у різних галузях, які  пов`язані із освітою, навчальним процесом, роботою з дітьми та батьками.  Вона складається із різних модулів: соціально-гуманітарного модуля, фахового та професійного.

  • "Пріоритети розвитку української школи в умовах реалізації Закону України «Про освіту»"(Доцент Слободяник О.В.) та 
  •  
  • "Актуалізація цінностей української культури як пріоритетне завдання виховної роботи".( Доцент Плівачук К.В.)  вивчали під час лекційних та семінарських занять в рамках  соціально-гуманітарного модуля.

 

  • "Сучасні навчальні технології. Проектна технологія. Шляхи впровадження SТЕМ-освіти: від теорії до практики." (Доцент Слободяник О. В.) обговорили  на практичних заняттях у межах фахового модуля.

  • "Чинне законодавство в системі освіти." (Викл. Грабовеька Н.В.), розглянули на семінарському занятті. 
  • "Основи академічної доброчесності. (ст. викл. Кабан Л.В.), "Реалізація наскрізної змістової лінії «Громадянська відповідальність» у процесі викладання математики"( ст. викл. Микитюк Л.В.), "Профілактика втоми" (викл. Ревуцька Н.М), - дані теми було опрацьовано під час круглого столу та практичних занять , в рамках професійного модуля.

У модернізації освіти, у рeфoрмувaнні освітнього процесу центральною фігурою є вчитель-дослідник, учитель-лідер як учитель нової формації - духовно розвинена, соціально зріла, творча особистість, компетентний фахівець, який прoфecійнo володіє всім арсеналом педагогічних засобів, який прагне до постійного самовдосконалення. Він нece відповідальність за формування та розвиток виcoкooсвіченої творчої особистості та її максимальну самореалізацію.

 

Категорія: Методична робота | Переглядів: 484 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024