Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 20:57
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Квітень » 3 » В Обухові відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.
09:07
В Обухові відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.

2 квітня 2016 року на базі НВК "СЗОШ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. А.С.Малишка" відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.

Всього на  Обухівщині зареєструвалися для проходження пробного тестування з української мови та літератури - 190 осіб. Не з`явилося - 2. Запізнилися - 2. Видалено  з аудиторії - 1. Забули забрати написану роботу - 1. Тестовий зошит з бланками відповідей забрали після тестування - 1, залишилися на пунткті - 1.

В 2016 році воно відбулося в нетрадиційні терміни. Якщо в попередні роки, це були дві суботи наприкінці березня, напередодні та в кінці весняних канікул, то в цьому році - це відбуватиметься вже після продовження навчання, відразу після  канікул.

Все це пов`язано з незрозумілими для пересічного громадянина подіями з обшуками та вилученням серверів прокураторою в Українському центрі оцінювання якості оцінювання, яка в свою чергу призвела до звільнення людини, яка віддала появі ЗНО в Україні, частинку своєї душі та здоров`я, Ігорю Лікарчуку. Відновлювати роботу баз даних прийшлося в оперативні терміни.

Проте І етап ЗНО 2016 року пройшов на доброму рівні. Педагоги Обухівщини, які виконували обов`язки персоналу пункту ЗНО у нашому місті, справилися зі своєю роботою майже на відмінно. Хоч і були певні недоречності, але вони мали скоріше технічний чи людський фактор. Педагоги переживали за виконання своїх дій більше, ніж самі учасники пробного тестування. Деякі з них виконували подібну роботу вперше.

Деякі з учасників  пробного ЗНО були зовсім не готові до того, що навіть проходження пробного тестування вимагає виконання деяких правил, про які їм неодноразово доводилося чути. Про це вони могли дізнатися при реєстрації на пробне та основне ЗНО, від класних керівників випускних класів на виховних годинах, при вході на пункт тестування, при зачитуванні типової промови інструктором безпосередньо в аудиторії, під час запису власною рукою тексту на зворотній стороні бланку відповідей "А" про те, що вони знають про правила проходження ЗНО та про наслідки, які їх чекають у разі порушення таких.

В попередні роки типовими помилками учасників, була відсутність  ручок з чорною пастою.Цього разу такі випадки були поодинокі. Майже всі учасники їх мали.

Майже кожного разу до пункту тестування запізнюється 1-3 учасники. Цього разу на 2 хвилини  запізнилося двоє учасників. Вони прибули до пункту о 10.52, проте двері пункту зачиняються вже о 10.50, і допуск до пункту заборонений. 

Цього разу була здійснено імітацію перевірки дотримання правил під час тестування, в момент коли було оголошено технологічну перерву, за допомогою уявного металодетектора. На жаль деякі учасники не пройшли такої перевірки.  Навіть більш детальний огляд без самого металодетектора виявляє речі, які не повинні бути під час написання роботи.

Минулого року з адиторій було видалено двох учасників. Один із учасників користувався мобільним пристроєм під час походу в туалет, і  крім того у нього були виявленні пристрої схожі на елементи передачі чи зчитування інформації з електронних носіїв безпосередньо в  аудиторії. У іншого учасника зовсім дивним чином у задньому кармані було виявлеено флешку. Обидва учасники були видалені з аудиторій.

Цього року подібні речі були виявленні  в кількох учасників. І хоча за порушення було видалено одного учасника, а могли пострадати ще кілька учасників.

Хочеться звернутися до всіх учасників майбутніх тестувань!

Суворо забороняється користуватися мобільним телефоном. Не залишайте їх у туалетах чи інших місцях, такі місця перевіряються черговими.

Під час тестування суворо заборонено мати при собі будь-як речі, що нагадуюють за формою засоби відтворення чи запису електронної інформації. Ніхто не стане перевіряти пристрої на працездатність та доводити те, що вони дійсно використовуються саме для відтворення чи передачі інформації. Вже те, що вони у Вас знайдені, говорить про порушення правил проходження ЗНО!

Не одягайте електронні годинники ( у кожній аудиторії є свій годинник), не залишайте поблизу себе, чи в карманах, ні флешок, ні навушників, ні виробів схожих на мікрофон. Кулони чи ланцюжки на вашій шиї не повинні викликати запитань, що там щось може бути сховане. На кистях рук, бажано не мати виробів, що вказують на незрозуміле їх походження. З`ясування всіх нюансів, забере у Вас і персоналу частинку нервів.

П.С. Навіть механічний годинник може бути перевірений на те, чи не має в ньому забороненої інформації. Подумайте чи потрібні Вам такі неприємні хвилини пояснень?

Слідкуйте за своїми речами, не забувайте документи, телефони.

Мобільні телефони не бажано вмикати при находженні в пунктах проходження ЗНО. Навіть після закінчення тестування краще це здійснити вже вийшовши з пункту. Це стосується не лише учасників, а навіть персоналу пункту тестування. Єдине місце де можливий мобільний зв`язок - це кабінет відповідального за пункт тестування.

Хочу подякувати за відмінну роботу персоналу пункту, які були залучені 2 квітня 2016 року!

Учасникам тестувань. Успіхів у майбутніх випробуваннях! Взаєморозуміння та поваги до персоналу пункту, які виконують свої обов`язки і ні в якому разі не ставлять собі завдання, виявити як найбільше порушників серед учасників.

На пункті тестування під час основного ЗНО будуть присутні контролюючі органи - це уповноважена особа та спостерігачі. Цього разу, спостерігачі, можуть змінювати аудиторії та покидати їх безпосередньо під час тестування, хоча і в присутності помічника відповідального. Під контролем будуть і учасники, і весь персонал.

Відповідальний за пункт у нашому навчальному закладі, Шевченко А.П.

***

Пробне ЗНО проводиться з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення тестування. Його результати не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учасників і для конкурсного відбору до вищих навчальних закладів.

Допуск до пунктів проведення пробного ЗНО триватиме з 10:15 до 10:50 та здійснюватиметься за запрошенням-перепусткою та паспортом (свідоцтвом про народження) або іншим документом, що посвідчує особу. Запрошення-перепустку, в якій зазначено адресу пункту тестування, час прибуття та дату тестування, розміщено в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайті відповідного регіонального центру.

Детальніше про процедуру проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання можна дізнатися на сайтах або за телефонами регіональних центрів.

Категорія: Події Обухівщини | Переглядів: 636 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024