Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 22:59
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Листопад » 22 » Володимиру Чаплінському присвоєно звання Героя України
15:35
Володимиру Чаплінському присвоєно звання Героя України

Фото nebesna.pravda.com.ua/

На сайті Президента України з`явився Указ № 890/2014 «Про присвоєння звання Герой України»:

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка” (посмертно)

..

ЧАПЛІНСЬКОМУ Володимиру Володимировичу

....

Президент України Петро ПОРОШЕНКО

21 листопада 2014 року

***

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння Героям Небесної Сотні звання Героя України. Підпис під документом Глава держави поставив під час зустрічі з родинами загиблих активістів. Петро Порошенко уточнив, що, згідно з процедурою, звання Героя України неможливо присвоїти трьом іноземцям, які загинули під час Революції гідності. Тому вони будуть нагороджені орденом Героя Небесної Сотні. Президент наголосив на важливості покарання винних у загибелі людей під час Революції Гідності. «Це дуже важкий день, дуже трагічний. Важливо, щоб ті, хто вбивав Героїв Небесної Сотні, були покарані», – заявив Президент.

Джерело

Герой  Небесної  сотні  Володимир Чаплінський загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській від кулі снайпера, яка влучила йому прямісінько в шию. Не  маючи  жодної інформації  щодо того, як помер її чоловік, дружині Чаплінського  Світлані  довелося  самій шукати свідків тих трагічних хвилин. Вона їздила до Києва, розшукувала активістів, з якими Володимир жив в одному  наметі,  збирала  контактні  дані та інформацію.

Уперше Володимир поїхав на Майдан 2 грудня. Хотів підтримати людей, захистити  тих,  хто протестував.  «Він не  був  прихильником  ані  Європейського, ані Митного союзів. Але завжди казав,  що  українці  дуже  мудрий народ. Несправедливо, що ми так бідно  живемо.  Після  побиття  студентів мовчати вже не було сил. Тоді чоловік сказав, що настав час устати з колін, і поїхав на Майдан», — згадує дружина Володимира Світлана.

Усі  свої  вихідні,  починаючи  з  другого грудня, він проводив на Майдані. В основному приїздив увечері і чергував  усю  ніч,  охороняючи  Майдан  від тітушок.  Був  переконаний,  що  саме досвідчені чоловіки мають стояти на варті вночі.

В той же час він не записався в жодну сотню. Спершу він узагалі був сам по  собі,  та  згодом  у  нього  з’явилися друзі  і  колеги  по  барикадах,  з  якими він чергував. «Спершу своє чергування чоловік ніс просто неба біля бочки. Потім  разом  з  хлопцями  вони  встановили  намет.  Це  було  його  місце… розумієте.  Він  недалеко  від  нього  і помер»,  —  ледве  стримуючи  сльози, розповідає Світлана.

«З кожним днем мені все тяжче, — додає вона, — таку сім’ю, як наша, ще треба  добре  пошукати.  За  22  роки  в шлюбі ми ніколи не підвищували голос одне на одного. Чоловік робив усе, щоб ми жили в достатку».

Завжди  вмів  підставити  своє  плече.  Коли  в  2006­му  родину  спіткало горе,  пара втратила  новонароджених близнюків,  саме  Володимир  зміг  витягнути  дружину  з  глибокої  депресії  та  повернути  їй  віру  в  майбутнє. У 2008 ро ці Світлана народила довгоочікувану донечку.

Володимир Чаплінський працював на  Київському  картонно­паперовому комбінаті в місті Обухові монтером з обладнання. Дружина каже, що він був майстром  на  всі  руки.  Сам  навчився ремонтувати годинники. Це було одне з  його  хобі.  Міг  повернути  до  життя будь­який — навіть той, що не підлягав  ремонту.  Власноруч  Володимир від ремонтував  антикварний  годинник свого дідуся.

Окрім  того,  Володимир  займався карате,  обожнював  читати.  Захоплювався  історією,  географією  і  подорожами. Не уявляв свого життя без руху, був членом клубу BMW. Займав призові місця в гонках, які проводив клуб.

Родина  багато  подорожувала  та об’їздила  майже  всю  Україну.  Вони  їздили на море, ходили в походи. Особ­ ливо Володимир любив Львів. Родина намагалася мінімум двічі на рік відвідати це місто. «Чоловік завжди казав, що  коли  хочете  побачити  справжню Україну,  їдьте  до  Львова»,  —  згадує дружина героя Небесної сотні.

Джерело

Категорія: Події в Україні | Переглядів: 655 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024