Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 03:47
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Серпень » 15 » Збираємося до школи
20:15
Збираємося до школи

Шість років пролетіли як одна мить, і зовсім скоро ваше маля стане щасливим першокласником. Це відповідальний момент у житті дитини, тому готуватися до нього потрібно завчасно. Завдання батьків — допомогти майбутньому школяреві увійти в нове життя легко і безболісно. Нові клопоти, нові турботи, адже стільки всього потрібно зібрати до школи. Як же зробити так, щоб школа стала новою сходинкою розвитку дитини і залишила по собі тільки гарні спогади, а не купу нових захворювань?

По-перше, потрібно потурбуватися про ранець, адже це символ початку нового шкільного життя. Тому до його вибору поставтеся дуже відповідально. Саме від його ваги і форми залежить здоров'я вашої дитини.

Плануючи зробити цю покупку, обов'язково візьміть дитину з собою. Це необхідно не тільки щоб рюкзак візуально сподобався, а й для того, щоб приміряти його. Ранець не має бути ширшим за плечі дитини. Верхній край — не вищим за рівень плечей, а нижній — не нижчим за стегна. Обов'язково привчайте дитину носити ранець на спині на обох плечах, а не на одному, що може завдати серйозної шкоди хребту.

Зверніть увагу на взуття школяра. Воно ні в якому разі не повинно бути «на виріст», а тільки на один сезон. Бажано, щоб воно було з натуральної шкіри, щоб п'ята була твердою, а колодка — зручної форми. Дуже шкідливі для дитячих ніг гумові кеди — стопа в них париться або підмерзає, м'язи стопи не працюють.

Вдома для учня бажано виділити окрему кімнату. Найважливішим елементом меблів у кімнаті звичайно є письмовий стіл. Він повинен бути зручним і комфортним, підходити дитині по висоті й розмірах. Стіл, що не відповідає зросту дитини, може стати причиною порушення постави. При правильній висоті, коли дитина сидить за столом, лікті опущених рук повинні знаходитися нижче стільниці стола на б см. Найкращий варіант — це придбати стіл, висоту якого можна регулювати.

При виборі столу зверніть увагу на матеріал, з якого він зроблений. Краще, якщо це буде дерево. Стіл ставлять так, щоб світло падало з лівого боку. Висота стільця має бути такою, щоб нога всією ступнею торкалася підлоги.

Одне з найважливіших питань в обладнанні робочого місця школяра — забезпечення правильної пози під час сидіння. Відстань від очей до предметів, що він розглядає, має становити 30—35 см.

Вибираючи дитині стілець, багато батьків віддають перевагу регульованому дитячому кріслу на коліщатках. Але краще зупинитися на звичайному твердому стільцю зі спинкою, що не хитається.

Дуже важливо забезпечити правильне освітлення під час занять вдома. Не у всіх батьків є можливість забезпечити природне освітлення або поставити стіл дитини поруч із вікном. Тому, щоб забезпечити максимальне і комфортне освітлення школяру, треба купити настільну лампу. Краще вибрати лампу з гнучким штативом, що дозволяє регулювати площу освітленості столу. Лампа не повинна виглядати з плафона і світити в очі дитини. Слід надати перевагу плафону зеленого кольору, оскільки він вважається сприятливим для зняття напруги очей.

Зробіть навчання своїх дітей радісним і успішним процесом та не забувайте подбати про здоров'я свого малюка!

Тетяна Моргун, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, тижневик «Чернігівські відомості» №33

Категорія: Корисне | Переглядів: 653 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024