Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 22:21
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » Педагогіка
« 1 2

Все мамы и папы хотят, чтобы у их детей было много хороших друзей, которые в случаи чего помогут и поддержат вашего малыша. Но не многим известно, что именно от родителей зависит насколько много у их чад будет друзей.

Что такое детская дружба?


Детская дружба – это первые связи с людьми, не являющимися родителями, важнейший акт социализации ребенка. Дети, лишенные приятелей в детстве в силу разных обстоятельств, труднее устанавливают контакты и связи уже во взрослой жизни.

Почему-то друзья детства всегда стоят особняком в общем списке знакомых и друзей. Мы ищем встречи с ними с каким-то сладостны ... Читати далі »

Категория: Педагогіка | Просмотров: 1030 | Добавил: admin_a | Дата: 13.08.2013 | Комментарии (0)


Сухомлинський Василь Олександрович (15.08.1918 - 02.09.1970) – член-кореспондент Академії педагогічних наук РРФСР, директор Павлиської середньої школи Онуфріївського району Кіровоградської області. У травні 1958 році Указом Президії Верховної Ради УРСР йому було присвоєно звання "Заслужений вчитель УРСР”. Василь Олександрович був нагороджений двома орденами Леніна, орденом Червоної Зірки та багатьма медалями. Автор понад 30 книг і великої кількості статей з різних питань педагогіки ("Трудность и радость познания” (стаття, 1968), "Серце віддаю дітям” (монографія, 1969), "Павлиська середня шк ... Читати далі »
Категория: Педагогіка | Просмотров: 4897 | Добавил: admin_a | Дата: 10.08.2013 | Комментарии (0)

Дочка в 10 класі почала поводитися гірше, ніж хуліганський хлопчисько!Тебя і справу викликають в школу. Ще два роки назад вона була слухняною дитиною... Що ж робити? Радить психолог.

Звичайно, при сильному неповіновеніїподростка вчителеві доводиться викликати батьків в школу, закликаючи їх звернути увагу на стан і поведенієподростка. Багато мам і тат прагнуть не помічати змін в дитині і відносяться до неї, як і раніше. Але це груба помилка, адже підліток - це вже не дитина, але і не дорослий. І якщо на перший погляд кажеться, що вона воює зі всім світом, то це тільки зовнішній прояв її великої потреби в підтримці батьків і вчителів.

Прагніть давати дочці більше свободи вибору. Наприклад, що надягати (навіть якщо на ваш погляд це просто жахливо), чим займатися (важливо розповісти про алкоголізм і наркоманію, а також відверто поговорити про секс), чим захоплюватися і як спілкуватися з однолітками.

Дочка стане більш відкритою і буде приходити зі свої ... Читати далі »
Категория: Педагогіка | Просмотров: 964 | Добавил: Ayverso | Дата: 23.03.2012 | Комментарии (0)

Перехід з молодшої в середню школу для дитини - черговий етап дорослішання і один з самих стресових періодів.



Дитині доводиться нести більше відповідальності за свої дії, планувати, стежити за часом. Якщо син або дочка замкнулися в собі, скаржаться на вчителів і не хочуть йти в школу - це тривожний дзвінок. Поговори зі своїм чадом разом з чоловіком. Важливо визнати, що йому дійсно почало складніше вчитися, але це нормальний процес. А ще - підтримати, адже батьки завжди поряд.

Запевни її: що б не відбулося в школі, вона може завжди поговорити про це з тобою або татом. І не поспішай критикувати і злитися, коли дитина в черговий раз прийде із сльозами: спочатку вислухай його і прийми його відчуття, а потім скажи, як віриш в нього! Адже заляканий раптовою злістю і обуренням батька дитина може ... Читати далі »
Категория: Педагогіка | Просмотров: 988 | Добавил: Ayverso | Дата: 23.03.2012 | Комментарии (0)

Багато вчителів, нерідко удаючись до авторитарного стилю спілкування з дітьми, стикаються з проявом агресії учня в різних формах. Це може бути відкритий «виклик» вчителеві, а може (часто саме так і буває) - прихований гнів.

Дитина перестає бути паїнькою, не робить уроки, не приносить з собою потрібні книги і зошити, забуває щоденник. Він може також нешанобливо відноситися до вчителя, не слухати його, погано поводитися на уроці. Така поведінка ще більше дратує вчителя, і той починає писати в щоденнику гнівні листи батькам.

Звичайно, в цій ситуації складно вплинути на самого вчителя - часто справа саме в його поведінці.

Батькам потрібно поговорити про ситуацію, що склалася, з дитиною. Важливо визнати недосконалість самого вчителя і разом з дитиною виробити конструктивний спосіб поведінки. Т ... Читати далі »
Категория: Педагогіка | Просмотров: 788 | Добавил: Ayverso | Дата: 23.03.2012 | Комментарии (0)

Покарання має відповідати вчинку. Наприклад, дитина навмисне зламав іграшку - і в покарання ви місяць не будете купувати те, що йому хотілося б, а не як це буває, поставите в кут або відшльопаєте ременем.



Іноді навіть запитаєте у дитини: «Як тебе покарати?» Діти можуть придумати собі таке покарання, що просто дивуєшся їх мудрості.

 Покарання має бути зрозумілим дитині. Наприклад, дитина сказала погане слово - і ви вдарили його по губах. Але чи зрозумів він, чому ви так зробили? Тому для початку необхідно пояснити, чому не можна говорити так, адже, можливо, дитина навіть і не знає, що це за слово. Але, якщо навіть після всіх ваших пояснень, він продовжує повторювати те ж саме, вже дратуючи вас, тоді можна просто відмовитися з ним спілкуватися на короткий проміжок часу. От тільки до ... Читати далі »
Категория: Педагогіка | Просмотров: 1310 | Добавил: admin_a | Дата: 03.02.2012 | Комментарии (0)

1-6 7-12
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024