Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 09:37
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2021 » Жовтень » 26 » Створення ефективної моделі реабілітаційно-освітнього простору для дітей із особливими освітніми потребами
23:22
Створення ефективної моделі реабілітаційно-освітнього простору для дітей із особливими освітніми потребами

На базі Академічного ліцею №1 імені А.С. Малишка Обухівської міської ради Київської області було проведено засідання організаційного проблемно-методичного семінару: «Створення ефективної моделі реабілітаційно-освітнього простору для дітей із особливими освітніми потребами», на якому було розглянуто такі теми:

1. «Використання психологом нейропсихологічного підходу в корекції труднощів навчання у молодших школярів».

2. «Навчання дітей з ООП. Адаптація та модифікація навчальних програм».

3. «Зміст роботи асистента вчителя на уроках різних освітніх галузей з учнями з ООП».

1. Слухали: практичного психолога Коренєву Тетяну Віталіївну. доповідь-презентацію на тему: «Використання психологом нейропсихологічного підходу в корекції труднощів навчання у молодших школярів», яка розповіла про складності у навчання дітей з ООП, причини складностей у навчанні молодших школярів, причини труднощів у навчанні молодших школярів, з точки зору батьків і спеціалістів, стратегія допомоги. Про корекційно-розвиткову роботу, що вона є складовою частиною загальної освіти, в той же час має свій специфічний напрямок при здійсненні навчально-виховного процесу. В основі спеціальних методів і прийомів корекційно-педагогічної діяльності лежать загально-педагогічні підходи, які направлені на розвиток збереження або відновлення порушених функцій організму, знань чи умінь дитини.

Вирішили: Зробили висновок щодо правильності та якості корекційної роботи, та про подолання складності у навчанні дітей.

2. Слухали: асистента вчителя та практичного психолога Герасимюк Діану Володимирівну доповідь-презентацію на тему: «Навчання дітей з ООП. Адаптація та модифікація навчальних програм», яка розповіла, що дітям з особливими освітніми потребами слід надавати постійну підтримку, починаючи з мінімальної допомоги на заняттях в звичайних класах до додаткових навчальних, допоміжних програм в рамках школи і розширювати її в разі необхідності до надання допомоги в спеціальними педагогами та іншими зовнішніми фахівцями. Також  ознайомила про адаптацію та модифікацію навчальних програм.

 

Вирішили: Зробили висновок про навчальні матеріали для дітей з ООП, що в обох випадках є багато спільного. Особливість методики в тому. Що вона не аналогічна вимогам та змісту навчання спеціальних шкіл.

3. Слухали: асистента вчителя, вчителя-логопеда-дефектолога Шевченко Ларису Володимирівну доповідь на тему: «Зміст роботи асистента вчителя на уроках різних освітніх галузей з учнями з ООП», яка розповіла, що інклюзивне навчання – це прогрес, спрямований на задоволення різноманітних потреб усіх дітей шляхом розширення їхньої участі в навчанні, культурній діяльності й житті громадян. Мета курсу – розвиток особистості дитини засобами різних видів мовленнєвої діяльності; формування комунікативних та читацьких компетентностей; розвиток здатності спілкуватися українською мовою; розвиток творчих здібностей. Вчитель та асистент вчителя визначають спільні дії на уроці. Учитель добирає методи та дидактичне забезпечення, а асистент здійснює зворотний зв’язок: консультування вчителя щодо можливостей дітей з ООП у плані  засвоєння програмового матеріалу.

Вирішили: зробили висновок, що діти з ООП потребують відповідної професійної підтримки від учителя та асистента учителя щодо формування у них навчальних та пізнавальних можливостей, опанування тих чи інших освітніх галузей, що застосовуються в умовах інклюзивного середовища.

Категорія: ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА | Переглядів: 154 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024