Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Неділя, 05.05.2024, 23:57
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2017 » Травень » 1 » Обережно! Смерть замаскована у грі!
08:02
Обережно! Смерть замаскована у грі!

Сучасне покоління людей нероздільно пов'язане з інформаційними технологіями, які впливають на всі сфери суспільного життя, на всіх і на кожного. Діти - не виняток, адже перебувають під впливом нескінченного потоку інформації, який лине з екранів телевізорів, комп'ютерів. Але обсяги цієї інформації у багато разів перевищують можливості дітей сприймати її. Статисти підрахували, що навіть 5-річні діти не відходять від телевізорів у середньому до п'яти годин на день. А що вже й казати про старших! У їх розпорядженні не тільки телевізор, а ще й комп'ютер. Він притягує як магніт й міцноутримує в своєму полоні.

Діти з головою поринають в ігровий світ. А надмірне захоплення телевізором, інтернетом, комп'ютерними іграми веде до втрати відчуття реальності. Це впливає на сприйняття цінності життя, розмиває межу між життям і смертю. Захоплюючись комп'ютерними іграми з безкінечною стріляниною, дитина-гравець ототожнює себе з віртуальними героями, вважаючи себе такою ж непереможною, невразливою та здатною до оживання після чергового смертельного поранення чи загибелі.

Тому підлітки й не вбачають ніякої небезпеки у тих іграх, які останнім часом заполонили соціальні мережі. Йдеться про удушення.

Механізм гри полягає у затисканні сонної артерії на шиї дитини, через що наступає короткочасна непритомність та галюцинації і гравець відчуває ейфорію. Такі забавки мають багато назв: «На сьомому небі», «Космос», «Собачий кайф», «Блакитна мрія», «Космічний ковбой», «Гра у хустинку» тощо.

І хоч у назві останньої фігурує хустинка, це не означає, що тільки її використовують підлітки для досягнення ейфорії. У хід ідуть також мотузки, ремені, шнурки, рушники, шарфи, повідки тощо. Тому батьки повинні звертати особливу увагу на місцезнаходження подібних речей.

На те, що дитина схильна до небезпечних розваг також можуть вказувати: ознаки замкнутості, безпорадності, відчаю, дратівливості, пригніченості, поява девіантних друзів або проблемної компанії, розсіяна увага, падіння успішності, почервонілі білки очей, хворобливий рум'янець, втрата концентрації, уповільнення рухів і реакції, сліди на шиї, скарги на головні болі, слабкість у тілі тощо.

З'ясувати причини виникнення таких ознак може лише фахівець, тому батьки повинні негайно проконсультуватися з медиками.

Крім того, необхідно оточити дитину увагою, турботою і любов'ю. Адже відомо, що сучасні батьки мало спілкуються зі своїми дітьми. Часто підлітків «виховує» вулиця, сумнівна компанія. Варто зазначити, що підлітки особливо чутливі до того, як сприймають їх однолітки. І для багатьох із них важливе визнання цінності їх особистості в очах однолітків. А потреба у самоствердженні настільки сильна, що заради визнання себе однолітками, підліток здатний на будь-які вчинки. То ж як не включитися у гру із шарфом на шиї, коли на тебе дивиться вся компанія?

Підлітки прагнуть отримати насолоду від гри не тільки в групах, а й на самоті.

Однак, незалежно від місця проведення розваг і кількості учасників, такі маніпуляції є вкрай небезпечними для здоров'я та життя дітей. Медики попереджають, що за миттєвою насолодою може наступити інсульт або навіть смерть. Трагічний випадок стався із семикласником м. Сміла, котрий так і не прийшов до тями під час небезпечної гри вдома.

ПОРАДИ БАТЬКАМ 

Будьте уважні! 

Якщо ви підозрюєте, що і ваша дитина займається чимось подібним, то розмовляти з ним вже пізно, карати - марно. Дитина зробить на зло. Врятувати дочку або сина можна лише власним прикладом. Показати на собі, що кайф можна отримувати від самого життя. Якщо тато і мама весь час будуть повторювати, що вони невдахи, життя не вдалося, не виходячи з депресії, то однозначно дитина буде розуміти, що життя немає. Треба знаходити плюси в усьому, хай навіть прикидатися, але тільки позитивом щоденним можна ще утримати підлітка від останнього кайфу. 

СИМПТОМИ 

  • На шиї у дитини регулярно з'являються синці 
  • Синці під очима 
  • Неприродно білий колір шкіри 
  • Загальмованість реакції 
  • Дитина закривається в кімнаті 
  • Важко дихає, не може швидко підніматися по сходах 
  • Падає в непритомність 

ДУМКА ЛІКАРЯ 

Якщо цим довго захоплюватися, можна стати «загальмованим» 

- Подібні розваги були популярні у школярів і в 80-і роки, - сказав «КП» кандидат медичних наук, лікар-невролог Віктор Косс. - Принцип дії на організм був схожий, тільки методи не настільки екстремальні. Наприклад, школяр щільно притискався до стіни, а хтось з силою тиснув на грудну клітку, обмежуючи приплив повітря. Зараз діти використовують рушники і ремені. Але суть та ж - коли пережимається сонна артерія (або грудна клітка), різко обмежується приплив повітря, настає гіпоксія мозку (нестача кисню), тимчасова ішемія мозку. Людина впадає в стан ступору, аналогічного непритомності, але при цьому свідомість не втрачається. На тлі задухи можуть бути різні галюцинації і навіть почуття ейфорії. 

До речі, існує навіть така модна дихальна гімнастика - ребефинг (англ. «Друге народження»), психотерапевтична методика, заснована на певному чергуванні вдихів і видихів. Нібито це призводить до того, що відкриваються глибини підсвідомості і різні недосліджені можливості тіла. Але це все небезпечний самогіпноз. 

Чим більше і частіше мозок буде недоотримувати кисню, тим гірше він буде працювати. Розвинеться енцефалопатія (структурні порушення судин і тканин мозку). Як наслідок - дратівливість і навіть агресія, стомлюваність, безсоння, розлади пам'яті, порушення інтелекту. Одним словом, дитина може стати «гальмом». Також постійне кисневе голодування не може не відбитися і на серці. 


Періоди і стадії механічної асфіксії

Перебіг механічної асфіксії протікає однотипно при різних її видах і характеризуються певною послідовністю і складається з періодів і стадій.

1 період - передасфіксійний і характеризується затримкою дихання, іноді безладними дихальними рухами, затримка дихання залежить від тренованості організму, що передувало - вдих або видих; тривалість цього періоду від декількох хвилин до 2-3 хвилин.

2-ий період асфіксійний складається з 5 стадій і триває 5-6 хвилин.

1-ша стадія - інспіраторної (інспірація-вдих) задишки: посилені вдихаючі рухи, організм прагне максимально компенсувати недолік кисню частими вдихаючими рухами (накопичення вуглекислоти веде до порушення дихального центру), артеріальний тиск знижується, венозний тиск підвищується, відзначається загальмованість, синюшність обличчя, шиї, наростає м'язова слабкість.

2-а стадія - інспіраторної (інспірація - видих) задишки переважання частих видихаючих рухів, організм намагається звільнитися від накопиченої вуглекислоти, втрата свідомості, наростає синюшність обличчя і шиї, в крові з'являються кислі продукти (молочна кислота та ін.), Порушується хімізм м'язової тканини, що призводить до появи судом, мимовільне виділення калу, сечі, сперми.

3-а стадія - короткочасна зупинка дихання (30-40 сек.), Артеріальний тиск ще більше знижується, згасають рефлекси.

4-а стадія - термінальних дихальних рухів: безладні дихальні рухи різної глибини, тиск падає до 0, відсутній біоелектрична активність головного мозку.

5-а стадія - повна зупинка дихання, серцева діяльність триває протягом декількох хвилин (від 5 до З0). Після зупинки серця настає клінічна смерть.

Інтенсивність вираженості і тривалість окремих стадій асфіксії залежить від ряду факторів: виду механічної асфіксії, віку, стану здоров'я.

При наявності захворювань серцево-судинної системи смерть може наступити на будь-якій стадії.

Іноді може бути рефлекторна зупинка серця на самому початку при подразненні рефлексогенних зон (синокаротидної зони) в області шиї або подразнення слизової верхніх дихальних шляхів.

Шановні батьки! З огляду на поданий матеріал не зайвим буде з'ясувати наскільки ваші діти обізнані із загрозами інформаційного середовища. Під час шкільних канікул будьте особливо пильними, дбайте про безпеку своїх дітей, бо саме в цей період в їх розпорядженні багато вільного часу, а відтак і різних спокус. Частіше спілкуйтеся з дітьми, обговорюйте їх невдачі та досягнення, пропонуйте свою допомогу. Не стійте осторонь переживань і проблем своїх дітей, із розумінням ставтесь до їх бажань. Оточуйте їх увагою і турботою. Адже дитині так важливо відчувати себе потрібною, любимою і захищеною від усіляких негараздів.

Категорія: Школа безпеки | Переглядів: 549 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024