Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 05:17
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2015 » Грудень » 4 » 4 грудня відзначають Міжнародний день замовлень подарунків діду Морозу.
18:47
4 грудня відзначають Міжнародний день замовлень подарунків діду Морозу.

Настало 4 грудня, а це означає, що прийшов час писати листи Дідові Морозу. У цей день у всьому світі відзначається Міжнародний день замовлень подарунків Дідові Морозу. Мільйони дітей, і не тільки, просто завалюють їх листами і з нетерпінням чекають подарунки під ялинкою.

Як свідчить статистика, на поштові електронні скриньки, призначені Дідові Морозу, приходить  близько  300тис. листів від дітлахів з усієї України. Проте  Санта-Клаус отримує листів у багато разів більше. Їх кількість складає близько мільйона. Для зберігання дитячих листів, адресованих Дідові Морозу, у  його резиденції, існує окрема будівля.

Але не лише 4 грудня діти України пишуть листи. Перші «ластівки» з дитячими проханнями приходять до адресата вже наприкінці листопада. Спостерігається цікава тенденція. Малюки нашої країни з кожним роком пред'являють у своїх листах, все більш високі вимоги і побажання. Вони просять про більш дорогі і практично нездійснені подарунки. Подарунки типу цуценяти, велосипеда, нових джинсів, сьогодні вже не акгуальні. Сучасна дітвора все більше мріє про комп'ютер, роликові ковзани, женихів і наречених для братів і сестер, високооплачуваної роботи для мами і тата. Для реалізації даних побажань у багатьох листах вказується адреса магазинів, де можна купити бажану річ, висилаються іграшкові гроші і т.д.

У ці дні у всьому світі відкриваються поштамти, що надають послуги для відправки листів бородатому від всіх дітей Однак з'ясувалося, листи Дідові Морозу пишуть не тільки діти, а й дорослі зі своїми дорослими побажаннями.

Питання в іншому - яку адресу писати на конверті? Як написати листа Діду Морозу? Появи Діда Мороза в будинку з нетерпінням чекає кожна дитина. Адже довгоочікувані новорічні подарунки так приємно отримати саме від Дідуся. Звичайно, подарунки від батьків також бажані, але привнести в життя дитини частку казки можна завжди! Країна Порад пропонує батькам та їх дітям написати листи Діду Морозу.

До написання листа Ділу Морозу слід підійти дуже серйозно. Це не проста формальність, щоб дізнатися, який подарунок хоче отримати дитина на Новий рік.  Лист Діду Морозу - це казка, яка стає реальністю. До того ж, процес написання листа зажадає від дитини проявити всі свої творчі здібності та фанатазію.

 Написати листа Діду Морозу, здавалося б не складе великих труднощів. Але це тільки на перший погляд. Сама дитина не знає, що можна написати, чому, в якій послідовності. Його лист може вийти занадто коротким або зовсім незрозумілим нікому. А якщо дитина навіть писати не вміє? Ось тому батьківська допомога просто необхідна в будь-якому випадку.

***

Нагадаємо, “Укрпошта” вже відкрила масштабний новорічний проект – “Пошта Українського Діда Мороза“! У зв’язку з чим всі дітлахи нашої країни можуть спокійно писати листи Дідові Морозу і не переживати за їх доставку. На всі листи, де вказано зворотну адресу, буде обов’язково дана відповідь особисто від Діда Мороза або ж його лісових помічників.

Дідусь Мороз чекає на листи

Український Дід Мороз почне свою подорож по нашій країні 18 грудня, і до 19 січня він об’їде 24 міста.

***

У нашому навчальному закладі також привернули увагу до написання листа Дідові Морозу. Для цього був організований поетично-літературний конкурс. Учням школи було запропоновано написати колективні листи Дідові Морозу. Кожен клас школи за тиждень мав  підготувати такий лист від свого класу, а напередодні 4 грудня вивісити їх на шкільній дошці, щоб їх могли прочитати учні та педагоги школи.

Так як ідея ця нова, то вона не відразу була сприйнята учителями та дітьми. Більшість людей розучилася писати листи, а деякі просто не вміють їх писати. В час, коли існує світ соціальних мереж та смс-листування, діти та дорослі не задумуючись відправляють один одному коротенькі повідомлення. При такому спілкуванні, сам етикет листування відходить на інший план. Тому дітей потрібно вчити писати такі листи.

На уроках інформатики, коли приходить час писати електронні листи один одному, алез дотримуючись етикету листування, приходиться переконатися в тому, що діти просто не вміють писати ці листи. Вони не знають про що там можна писати, а про що непотрібно? І тому пишуть все що завгодно, не задумуючись над змістом самих листів. І реченння не рідко складаються з 2-5 слів. Що переконує в простій формальності при виконанні завдань

***

На цьому сайті розміщую листи, які написали діти  5-11 класів. На превеликий жаль діти початкової школи та деякі інші  класи не долучились до цього конкурсу. Гадаю, що цей конкурс стане доброю традицією нашої школи, і листи стануть писати не лише діти, а  і педагоги школи.

Шевченко А.П.

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 1118 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024