Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 09:26
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2013 » Лютий » 7 » Дітям розповіли про права та обов’язки в мережі Інтернет
14:01
Дітям розповіли про права та обов’язки в мережі Інтернет





Всесвітня «павутина» для багатьох здається дивним світом - без обмежень, небезпек та відповідальності. Аби розвіяти цей оманливий міф, цього року активісти навчали дітей правам та обов'язкам, на які їм слід зважати під час перебування у мережі Інтернет.

Обізнаний - значить захищений. І в Інтернеті також. Для того, аби юні громадяни на рівні з правилами дорожнього руху та поводження з вогнем, зналися на тому, як поводитися з онлайн-ризиками, у світі, з ініціативи європейської мережі громадських організацій, які працюють у сфері безпеки дітей в Інтернеті, Insafe, проводять День Безпеки в Інтернеті. Україна - не відстає. Цього року провідною темою заходу є онлайн-права та обов'язки.

Традиційно, першого вівторка лютого тандем громадських організацій, що працюють у сфері захисту прав дітей, за підтримки державних структур, Міжнародної організації ЕКПАТ та соціально-відповідального бізнесу у ТРЦ «Дрім Таун» у Києві зібрали понад сотню школярів. Їм нагадали про інтернет-загрози, показавши відео, а також провели конкурс на знання правил безпечної поведінки у мережі, за які відтепер обізнані у темі інтернет-ризиків діти отримали тематичн подарунки.

Про актуальні тренди у інтернет-безпеці розповіли після акції на брифінгу експерти.

Заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації - державної структури, яка, поміж іншим, опікується цим питанням - Володимир ВОВК відзначив: «Для сучасних дітей правила інтернет-безпеки мають бути так само знайомі, як і правила дорожнього руху. Вивчення дітьми інтернету сьогодні починається у четвертому класі з виконання завдань на сайті «Онляндія» (https://onlandia.org.ua/) у рамках навчального курсу «Сходинки до інформатики». У заходах з інтернет-безпеки  беруть участь усі школи міста Києва - це 462 загальноосвітні навчальні заклади, адже сьогодні підключення до мережі мають 100% загальноосвітніх навчальних закладів, до швидкісного Інтернету - 69%. На допомогу батькам на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту http://www.guon.kiev.ua/ (у розділі «Безпека дітей в Інтернеті») розміщено інформацію про програмне забезпечення для блокування небажаного контенту».

Щороку зростає кількість звернень щодо надмірного захоплення інтернетом, інтернет-залежності у дітей та дорослих і до спеціалістів Київського міського центру сім'ї «Родинний дім». «За статистикою, 54% користувачів у віці від 13 до 23 років проводять в Інтернеті щоденно від 1 до 3 годин, ще 31% «сидить» у мережі по 4-6 годин. Існує категорія людей, яка живе віртуальним життям по 10 годин на добу чи навіть більше! Безумовно, все це негативно впливає на кількість та якість живого, безпосереднього спілкування, на побудову міцних родинних і дружніх відносин, а отже, потребує втручання фахівців» - заявила директорка «Родинного дому»  Галина КОЗЛОВА.

Представник Міжнародної організації ЕКПАТ («Покінчимо з дитячою проституцією та дитячою порнографією») у країнах СНД Ольга ШВЕД поділилися світовим станом справ: "На разі дуже непокоїть те, що дедалі більше дітей залучаються до зйомок сексуального насильства. Сьогодні 1 100 000 дітей знаходяться на 100 000 порносайтах. І страшно те, що вік цих дітей стає все молодшим! Згідно з останніми дослідженнями, 74% залучених до цього дітей мають вік до 10 років."

У компанії «Київстар», яка вже декілька років, як активно включилася у пропагування питання інтернет-безпеки як серед своїх користувачів, так і всієї української громадськості не мають сумнівів, що просвітницьку роботу з цього питання важливо проводити і для дітей, і для батьків. «У питаннях інтернет-грамотності перш за все батьки повинні виступати експертами для своїх дітей. Адже саме батько чи мати мають навчити дитину правилам безпечного користування інтернетом і таким чином захистити її від онлайн-загроз, - переконана менеджер програм соціальної відповідальності «Київстар» Тетяна ПЕЦЬКО. - За декілька років кропіткої роботи нам вдалося переконати третину українців поговорити з дітьми про безпеку в інтернеті. Завдяки нашим зусиллям, тепер батьки знають, як захистити дітей в онлайні та комплексно подбати про сімейну інтернет-безпеку».

Не відстають і представники третього сектору, які постійно проводять численні активності серед дітей та дорослих. У Центрі «Ла Страда-Україна», який працює з темою безпеки дітей у мережі з 2010 року і є членом Коаліції за безпеку дітей в інтернеті, з цієї тематики навчають дітей, педагогів та інших фахівців, спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту розробили та надрукували методичні рекомендації з викладання інтернет-безпеки. «На базі Центру працює Електронна «гаряча лінія» з протидії дитячій порнографії в Інтернеті internetbezpeka.org.ua, на яку можна анонімно повідомити про випадки дитячої порнографії? - наголосила президентка «Ла Страда-Україна» Катерина ЛЕВЧЕНКО і додала: - створена у 2013 році телефонна Національна дитяча «гаряча лінія» надає консультації для дітей, батьків та вчителів з безпечного користування інтернетом».

Роботу зі школами проводить Міжнародної громадської організації «Школа Рівних Можливостей», яка багато років працює безпосередньо зі школярами. "Сьогодні ми впроваджуємо в України  сертифікацію шкіл щодо безпечного Інтернету для дітей. Це реальний крок на шляху захисту дітей від небезпек, які увійшли в їхне життя з поширенням Інтернету." - розповіла Ірина КОНЧЕНКОВА, виконавчий директор організації.

Міжнародна громадська організація «Мозірон», які допомагають різним категоріям людей, також не оминають питання інтернет-безпеки. «Минулого року ми подарували онкохворому хлопчикові ноутбук для того, аби він міг вчитися онлайн. Разом із подарунком, провели і докладний інструктаж з приводу безпечного користування мережею для самої дитини і для його опікуна, - пригадала голова організації Світлана ВИНОГРАДЕНКО.

- Проводячи акції для дітей з особливими потребами та їхніх батьків також часто зупиняємося на цій темі - адже для таких діток інтернет часто є єдиним засобом для контакту із зовнішнім світом, тож їм слід бути особливо обережними». Важливо, аби кожен з нас сам дотримувався правил інтернет-безпеки, знав про ризики та ділився цією інформацією зі своїми близькими.

Акцію до Дня безпечного інтернету в Києві організували Міжнародна громадська організація «Школа Рівних Можливостей», Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна», Київський міський центр сім'ї «Родинний дім», Міжнародна громадська організація «Федерація жінок за мир у всьому світі», культурний центр «САН», Міжнародна громадська організація "Міжнародна організація за збереження і розвиток народу" за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, компанії «Київстар» та Міжнародної організації ЕКПАТ.

Інформаційний партнер - журнал «Справи сімейні».

Джерело

Категорія: Події в Україні | Переглядів: 949 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024