Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 10:39
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2015 » Лютий » 21 » Як вижити під час бойових дій? Поради медиків
14:36
Як вижити під час бойових дій? Поради медиків

Поради, які допоможуть захистити себе і своїх близьких під час бойових дій.

Отже, артобстріл (від ізраїльтян, навчених з дитинства):

На вулиці. Лягти на землю, якщо є якийсь виступ (навіть тротуар, поребрик - то поруч з ним), канава, будь виступ або поглиблення в землі. Якщо поруч є якась бетонна конструкція - лягти поруч з нею. Лежати треба, щоб знизити шанс потрапляння осколків.Все це не допоможе, якщо пряме попадання, але знизить шанси на осколкове поранення. Осколки летять вгору і по дотичній. Якщо людина стоїть - більше шансів опинитися у них на шляху, ніж якщо лежить. Природно, треба намагатися бути в приміщенні, а не на вулиці.

У будинку. Якщо в будинку є підвал - спуститися в підвал. Якщо підвалу немає - спуститися на нижні поверхи. Чим нижче, тим краще. В ідеалі - всім на перший поверх.Заздалегідь знайти саму внутрішню кімнату, чим більше бетону навколо, тим краще (знайти несучі стіни), якщо всі кімнати зовнішні - вийти на сходову площадку. Ні в якому разі не знаходитися напроти вікон! Якщо відомо, з якого боку ведеться обстріл, то вибрати найвіддаленішу кімнату з протилежного боку. У тому місці, що буде вибрано - сісти на підлогу біля стіни - чим нижче людина перебуває під час попадання снаряда, тим більше шансів, що його не зачепить осколком.

У погребі. Льох у приватних будинках - брати до уваги, що його може завалити! Тому залишити в будинку на видному місці великий кидається в очі плакат «під час бомбардувань ми в погребі» і вказати, де погріб знаходиться. Взяти з собою телефони, радіо на батарейках, воду. Не впадати в паніку.

В машині. Коли їдеш в машині під час бомбардування або артобстрілу. Більше шансів вижити, якщо зупинитися і лягти. Не поруч з машиною! Якщо будуть бити, то спочатку в машину, а потрапить в неї, вона вибухне разом з людиною. Треба вилізти, краще з протилежного від обстрілу боку, і поповзом відійти далі, потім лягти.

  • Ніхто не може гарантувати захист житла в тривожний час. Пройдіться по квартирі і подивіться на звичні речі з іншої сторони - предмети домашньої обстановки можуть стати в нагоді для захисту від нападу мародерів. Подивіться, який кут обстрілу з вікон. Бійтеся мародерів. Зазвичай це одинаки, яких на грабіж штовхає голод або спрага легкої наживи. Однак можуть зустрічатися і цілі банди, які здатні маскуватися під поліцію. Одна сім'я не зможе їм протистояти, тому об'єднайтеся з сусідами. Врахуйте, мародери можуть посилати жінок і дітей на розвідку.
  • Вкладіть найцінніші речі, документи в зручну для перенесення упаковку і будьте готовими до евакуації;
  • Займіться пошуком та облаштуванням притулку. Це може бути льох, складений з цеглин з укріпленою дахом. Обов'язковий аварійний вихід, підходяще місце для туалету, фляга з водою, система вентиляції. Для притулку можна використовувати і підвал, в якому потрібно знайти місце для туалету та зберігання води.
  • Питну воду тримайте у великих флягах. Для цього повинен бути окремий посуд. Не сподівайтеся на водопровід, який може серйозно постраждати при бомбових атаках.
  • Почніть пошук їжі. Після того як домашні запаси їжі закінчаться, доведеться шукати їжу, тому необхідно заздалегідь створити запас води і продуктів;

Ні в якому разі не можна:

* Почувши стрілянину, підходити до вікон;

* Відкривати двері і хвіртки, не оглянувши навколишній простір з метою виявлення мін-розтяжок;

* Спостерігати за веденням бойових дій, знімати їх на фото- і відеоапаратуру, бігати, або стояти під обстрілом;

* Конфліктувати з озброєними людьми, використовувати в якості одягу армійську форму, демонструвати зброю або предмети, схожі на нього, в тому числі дітям;

* Чіпати знайдену зброю, боєприпаси, предмети військового майна і т. д.

Хімічна та бактеріологічна атака

- Не панікуйте. При повідомленні про небезпеку хімічного або бактеріологічного зараження, виконайте передбачені заходи.

- Одягніть засоби індивідуального захисту органів дихання (ватно-марлева пов'язка з 6 шарів) і найпростіші засоби захисту шкіри; - По можливості негайно залишіть зону хімічного забруднення.

- Якщо засобів індивідуального захисту немає і вийти із району аварії неможливо, залишайтесь у приміщенні і негайно та надійно ущільнити приміщення! Щільно закрийте вікна та двері, димоходи, вентиляційні люки, щілини в рамах вікон та дверей заклейте, вимкніть джерела газо-, електропостачання та загасіть вогонь у печах. Чекайте повідомлень органів влади з питань надзвичайних ситуацій через засоби зв'язку. Дуже добре протидіють подібним атакам дерево алюмінієві вікна, які виконані якісно і за європейськими стандартами якості.

- Знайте, що вражає дія конкретної отруйної речовини на людину залежить від її концентрації в повітрі та тривалості, тому якщо немає можливості покинути небезпечну зону, не панікуйте і продовжуйте вживати заходи безпеки.

- Швидко зберіть необхідні документи, цінності, ліки, продукти, запас питної води та інші необхідні речі у герметичну валізу і підготуйтеся до евакуації.

- Попередьте сусідів про початок евакуації. Надайте допомогу дітям, інвалідам та людям похилого віку. Вони підлягають евакуації в першу чергу.

- Залишаючи приміщення (квартиру, будинок) вимкніть джерела електро-, водо- і газопостачання, візьміть підготовлені речі, одягніть засоби захисту.

- Виходьте із зони хімічного зараження в сторону, перпендикулярну напрямку вітру і обходьте тунелі, яри, лощини - в низинах може бути висока концентрація отруйної речовини.

- Уникайте будь-яких фізичних навантажень, необхідно пити велику кількість рідини (чай, молоко, сік, вода) і звернутися в медичний заклад.

- Вийшовши із зони зараження, зніміть верхній одяг, ретельно вимийте очі, ніс і рот, по можливості прийміть душ.

Після біологічної тривоги не вживайте в їжу фрукти та зелень з городу, продукти, виставлені для продажу на відкритому повітрі, не пийте колодязну воду та воду з-під крана. У незахищеному місці тримайтеся проти вітру в бік зараженого місця, постарайтеся якомога швидше знайти укриття. Рухатися потрібно швидко, але не бігти і не піднімати пилу, не слід торкатися навколишніх предметів, наступати на зустрічаються на шляху краплі рідини або порошкоподібні розсипи невідомих речовин.

Джерело

Категорія: Корисне | Переглядів: 783 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024