Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 06:31
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2017 » Травень » 20 » Учителі географії Обухова провели майстер-клас для колег із Київщини
14:44
Учителі географії Обухова провели майстер-клас для колег із Київщини

16 травня 2017 року на базі  НВК «СЗОШ I-ІІІ ст.  № 1 з поглибленим вивченням українсьої мови та літератури – ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. А.С. Малишка Обухівської міської ради Київської області» відбулося заключне заняття майстер-класу учителів географії  Лісової Тамари Вікторівни, учителя географії НВК «ЗОШ  I-ІІІ ступенів № 3 – ліцей» Обухівської міської ради Київської області, Захарченко Алли Георгіївни, учителя географії НВК «СЗОШ I-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5» Обухівської міської ради Київської області, Безкровної Тетяни Миколаївни, учителя географії НВК «СЗОШ  І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням української мови та літератури – ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 1 імені А.С. Малишка» Обухівської міської ради Київської області з теми: «Формування предметних компетентностей учнів у процесі навчання географії».

Вчитель географії нашого НВК Безкровна Т.М.

У заході взяли участь:

  • Мигаль Марина Леонтіївна, начальник управління освіти виконавчого комітету Обухівської  міської  ради;
  • Совенко Валерій Володимирович, завідувач відділу методики викладання географії, економіки та краєзнавства КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»;
  • Капітоненко Ольга Степанівна, завідувач міського методичного кабінету;
  • Демчук Петро Геннадійович  директор НВК «СЗОШ I-ІІІ ст.  № 1 з поглибленим вивченням українсьої мови та літератури – ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. А.С. Малишка Обухівської міської ради Київської області»;
  • учителі географії міст: Обухова, Бучі, Фастова та районів: Васильківського, Згурівського, Обухівського й Таращанського. 

Усього – 21 особа.

Реалізація компетентнісного підходу в географічній освіті – інноваційний напрям, який дає змогу по-новому усвідомити і зрозуміти значущість шкільної дисципліни. Тому географічні знання, що формуються в школі, повинні стати дієвим фундаментом практичної діяльності, а вміння – основою для формування ключових компетентностей. Зміст географічної освіти стає засобом підготовки особистості до життя, до поведінки в навколишньому середовищі та суспільстві.

Географія як шкільна дисципліна повинна прищепити школяру вміння користуватися різними джерелами географічної інформації, інтегрувати цю інформацію, вести спостереження на місцевості, орієнтуватися у просторі, прогнозувати тенденції розвитку природи і суспільства. Компетентнісне навчання є перспективним ще й тому, що при такому підході навчальна діяльність набуває дослідницького і практико-орієнтованого характеру і сама стає предметом засвоєння.

Практика свідчить, що ключові компетентності формуються лише у процесі здобуття досвіду власної діяльності, тому освітнє середовище повинно вибудовуватися таким чином, щоб дитина опинялася в ситуаціях, які сприяють її становленню. Отож сучасна освіта повинна бути орієнтована на проектування навчально-практичних ситуацій, в яких діє учень. Уміння орієнтуватися на місцевості є дуже важливим у житті людини.

Теоретична і практична частини були спрямовані на розкриття теми заняття «Формування предметних компетентностей учнів у процесі навчання географії». В рамках теоретичного блоку слухачі прослухали лекцію та переглянули презентацію «Формування предметних компететентностей учнів на уроках географії у процесі вивчення теми «Орієнтування на місцевості». Далі учасники побували на уроці географії в 6 класі, де було представлено фрагмент уроку з теми: «Способи орієнтування на місцевості. Визначення напрямків». Практична частина передбачала моделювання уроку та створення тестів для перевірки предметних компетентностей учнів із даної теми. А також з метою закріплення отриманих знань учасники майстер-класу особисто взяли участь у прокладанні маршрутів та змаганнях з командного орієнтування на території парку «Київська Русь» (с. Копачів).

У рамках творчого звіту учасники заходу обмінялися досвідом з проведнення уроків з теми «Орієнтування на місцевості».  Підсумки роботи майстер-класу підвів Совенко Валерій Володимиович, завідувач відділу методики викладання географії, економіки та краєзнавства. За результатами роботи майстер-класу в 2016/2017 навчальному році планується узагальнити методичні матеріали учасників заходу і підготувати їх до видання й представлення на науково-методичну раду КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти».

Педагоги області висловили щиру подяку за високий рівень організації та належну якість проведення занять майстер-класу  КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти», управлінню освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради (начальник управління – Мигаль Марина Леонтіївна), міському методичному кабінету (завідувач – Капітоненко Ольга Степанівна), директору НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені А.С. Малишка» Обухівської міської ради Київської області Демчуку Петру Геннадійовичу та особисто керівникам майстер-класу, учителям географії: Безкровній Тетяні МиколаївніЛісовій Тамарі ВікторівніЗахарченко Аллі Геогргіївні.

По завершенню заняття слухачам було вручено сертифікати про проходження навчання за програмою обласного майстер-класу «Формування предметних компетентностей учнів у процесі навчання географії».

За матеріалами: академія.com.ua

Фото кращої якості у Фотоальбомі

Категорія: Події Обухівщини | Переглядів: 957 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024