Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 07:22
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2017 » Червень » 27 » ОБУХІВЧАНИ ВІДВІДАЛИ ШАХОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ «КИРИЛІВКА – 2017»
22:15
ОБУХІВЧАНИ ВІДВІДАЛИ ШАХОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ «КИРИЛІВКА – 2017»

Спільним у науки і шахів є те, що ці заняття вимагають дисциплінованості в досягненні окресленої мети. Макс Ейве, чемпіон світу з шахів.

З 17 по 26 червня 2017 року в с.м.т. Кирилівка біля Азовського моря відбувся Шаховий фестиваль «Кирилівка – 2017», в якому взяли участь діти та батьки з різних куточків України: Мелітополь, Київ, Дніпропетровськ, Чернігів, Глухів, Білогородка, Ірпінь, представники Черкаської області, а також учасниками стали шахісти громадської організації «Федерація шахів міста Обухова та Українки», президентом якої ось уже багато років являється Рискаль Ігор Олегович.

Усього учасників – 61. Серед них були діти та дорослі, початківці та учасники з І-ІV розрядами. Такі учбово-тренувальні збори для навчання організували і провели тренери: Рибченко Олександр Іванович – тренер шахового клубу «Бригантина», м. Київ; Куценко Юрій Дмитрович – старший тренер Чернігівського ДЮСШ; Кельбас Тетяна – тренер ДЮСШ м. Глухів; Рискаль Ігор Олегович – президент громадської організації «Федерація шахів міста Обухова та Українки».

«Мета такого фестивалю – організувати дозвілля і підвищити шахову майстерність, – розповів тренер Київського клубу Олександр Іванович під час зустрічі. – Зібравши інформацію, було вирішено: організувати дійство біля моря. Шахи – це хобі на все життя. Є діти, прізвища яких знатиму не лише я, їхні титули ще попереду».

Делегація представників міста Обухова та Українки (діти та їх родичі) урочистою ходою у мантіях шахових фігур пройшлися центральною вулицею до місця проведення турніру. Жителі гучно аплодували і бажали успіхів. «Метою шахового турніру має бути не лише навчання, а й інтеграція міст-шахматистів, підвищення спортивної майстерності!» − виголосив на відкритті тренер Ігор Олегович. Організатори ознайомили із завданнями, побажали перемог і нових відкриттів.

Розпочалася невпинна боротьба. Кожен мав зіграти з усіма учасниками ігрової команди двічі: чорними і білими. Таких ігрових команд було п'ять: початківці – 12 чол.; ІV розряд – 11 чол.; ІІІ розряд – 18 чол.; ІІ розряд – 10 чол.; І розряд – 10 чол. Зранку заняття, вдень турнір і ввечері розбір партій та рекомендації тренерів.

Десять днів кропіткої праці дали свої результати: серед учасників І розряду посів ІІ почесне місце Брусенцов Данило (м. Обухів), впевнено підтвердив І розряд, з ним грали досвідчені три кандидати в майстри спорту, одного з яких Данило випередив; серед учасників ІІІ розряду І місце завоював Єременчук Данило (м. Українка), виконавши норму ІІ розряду; призерами ІV розряду стали Мельніков Євгеній (м. Обухів) – ІІ місце, виконавши норму ІІІ розряду, і Федченко Владислав (м. Обухів) – ІІІ місце, виконавши норму ІІІ розряду; приємно, що в турнірі з третьорозрядниками взяли участь і батьки вище зазначених учасників, ІІ місце – Пітерцев Олександр (м. Обухів), виконавши норму ІІ розряду, і ІІІ місце – Федченко Сергій (м. Обухів), виконавши норму ІІ розряду.

Досить гідно показали себе й інші учасники шахової боротьби. Серед початківців Обухів представили: Безцінний Артем (м. Обухів), Баранецька Софія (м. Українка), Грибута Олександр (м. Українка), Логвиненко Роман (м. Обухів), Шевченко Євгеній (м. Обухів), Вівдюк Максим (м. Українка), Кузнець Єгор (м. Українка). Москаленко Федір (м. Обухів) показав найкращий результат серед Обухівців у своїй категорії, виконавши норму ІV розряду. Серед учасників ІV розряду активно змагалися Цилінський Олег (м. Обухів), Борисенко Анастасія (м. Обухів), Струпінський Максим (м. Обухів), Пітерцев Андрій (м. Обухів). А також достойними конкурентами були Самусева Крістіна (м. Обухів) – ІІІ розряд, виконала норму ІІІ розряду, серед дівчат поділила І-ІІ місця і Адонін Денис (м. Обухів) – І розряд.

Приємно, що в делегацію увійшли учні нашого навчального закладу - Шевченко Євгеній, учень 2-А класу та Цилінський Олег, учень 9-Б класу.

Не менш цікавим було організовано і дозвілля. До сніданку ранкова зарядка на пляжу та купання в морі. Діти і дорослі з радістю заряджалися енергією і здоров'ям на весь день. Ігор Олегович організовував колективні екскурсії у дельфінарій «Оскар», кінний театр «Кирилівська Січ», Луна-парк, прогулянку лиманом на катері «Ласточка».

На глибині лиману можна було пониряти, поплавати у прозорій чистій воді, а також здалеку побачити пеліканів. Діти бавилися, засмагали на сонці – непомітно для всіх промайнуло 5 годин. Трішки втомлені і з посмішками на обличчі мандрівники повернулися на сушу. Сім'я Пітерцевих двічі проводили майстер-клас з робототехніки: діти влаштовували бої роботів, а також намагалися за допомогою спеціального пристрою переставляти шахові фігури на полі. Яскраві вогники в очах дітей палали зацікавленістю.

Незчулися, як непомітно для кожного промайнули 10 захоплюючих днів. Оголошено результати, вручено подарунки…

Трішки з сумом, але з приємною ноткою в душі діти запустили в повітря небесні ліхтарики, і загадали для себе бажання. Нехай здійсниться кожне, нехай щастить у їх ще малих починаннях такого великого і складного життя.

Надія Володимирівна Шевченко

Категорія: Події Обухівщини | Переглядів: 652 | Додав: Надія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024