Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 00:46
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2012 » Грудень » 21 » Педагоги з Польщі переймали досвід у колег з Київщини
21:28
Педагоги з Польщі переймали досвід у колег з Київщини


З метою розвитку співробітництва, реалізації спільних міжнародних проектів та програм Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів та заклади освіти Київської області відвідали освітяни з Республіки Польща. Делегація Малопольського центру розвитку освіти (м.Краків, Польща) складалася з Ярослава Ходзько, директора центру, Цезарія Буртака, його заступника, та Ізабелли Мультажинської, координатора міжнародного співробітництва.

Відповідно до програми візиту учасники делегації ознайомилися з досвідом роботи навчально-виховного комплексу "Ковалів¬ська гімназія" Васильківського району. Іноземні колеги зацікавились впровадженням здоров'язберігаючих технологій, наступністю у реалізації завдань дошкільної та загальноосвітньої освіти у закладі, організацією позакласної роботи, здійсненням національного та патріотичного виховання. Освітяни та учні школи запросили зарубіжних гостей до участі у театралізованому дійстві до Дня святого Андрія Первозванного. Гості із Польщі з великим задоволенням переглянули виступи художнього колективу, ознайомилися з народним фольклором та звичаями. Школярі частували гостей традиційними українськими стравами, приготовленими власноруч.


Зарубіжні партнери відзначили високий рівень сформованості патріотизму учнів, їхню любов до українських традицій та звичаїв, оптимізм та гостинність, а також значні зусилля, яких докладено громадою села для розвитку матеріально-технічної бази закладу освіти, забезпечення його ефективного функціонування.

Відповідно до програми візиту польські колеги завітали до Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, ознайомилися зі змістом його діяльності. Гості зацікавилися організацією оздоровлення освітян області у санаторії-профілакторії, відвідали музей історії освіти Київщини, інтерес викликала система вивчення передового педагогічного досвіду та представлення його на обласній педагогічній виставці "Освіта Київщини".


В обласному інституті відбувся круглий стіл з обміну досвідом щодо реалізації міжнародних проектів та програм. Метою заходу було обговорення нових спільних проектів між двома країнами та посилення співпраці в науковій і освітній сферах. Клокар Наталія Іванівна, начальник головного управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, доктор педагогічних наук, професор, поділилася досвідом організації та реалізації міжнародних освітніх проектів і програм та окреслила план заходів, щодо сприяння розвитку співпраці між закладами освіти обох держав.

Про актуальність і важливість співпраці та плідні результати українсько-польського співробітництва у своєму виступі наголошував Ярослав Ходзько. Директор Малопольського центру розвитку освіти поділився досвідом співпраці з Фондом Європейських регіонів для дослідження в галузі освіти та постійного навчання (FREREF). Начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Федорович Петрик розповів про організацію вивчення польської мови та культури учнями закладів освіти міста за підтримки Посольства Республіки Польщі в Україні. У роботі круглого столу взяли участь Олексій Євдокимович Веред, директор, і Галина Порембська, вчитель польської мови, Білоцерківської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням слов'янських мов Білоцерківської міської ради та Наталія Григорівна Слободянюк, директор Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15 Білоцерківської міської ради.

Підбиваючи підсумки візиту Н.І. Клокар зазначила, що захід надав унікальну можливість для подаль¬шого розвитку співробітництва між закладами освіти Київської області та Малопольського регіону. Учасники круглого столу висловили впевненість, що проведення таких заходів стане доброю традицією і дасть новий імпульс розвитку ефективних партнерських взаємозв'язків.

Джерело

Категорія: Події в Україні | Переглядів: 850 | Додав: admin_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024