Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 23:49
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2015 » Червень » 6 » Роз’яснення щодо оплати праці педагогів
09:22
Роз’яснення щодо оплати праці педагогів

Міністерство соціальної політики України в листі від 27.01.2015 № 74/13/84-15 роз’яснло порядок нарахування надбавки за складність і напруженість в роботі, надбавки за класність і здійснення педагогічної діяльності за сумісництвом і з почасовою оплатою праці.

Відповідно до підпункту 2 пункту 4 наказу МОН України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 № 557 (далі — Наказ № 557) усім працівникам установ освіти (у т. ч. водіям шкільних автобусів) можуть встановлюватися в межах фонду оплати праці надбавки в розмірі до 50% посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) для одного працівника:

  • за високі досягнення у праці;
  • за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);
  • за складність, напруженість у роботі.

Конкретні умови, розміри і порядок встановлення (зменшення розміру, скасування) надбавки за складність, напруженість мають бути зазначені в колективному договорі установи (закладу) або в окремому Положенні як додаток до колективного договору і встановлюються наказом керівника установи.

Зважаючи на специфіку праці водіїв та їх кваліфікацію, відповідно до підпункту 4 пункту 4 Наказу № 557 водіям автотранспортних засобів встановлюються надбавка за класність: водіям I класу — 25%, II класу — 10% встановленої тарифної ставки за відпрацьований час і доплата за ненормований робочий день — у розмірі 25% тарифної ставки за відпрацьований час, тобто. за час, упродовж якого водій безпосередньо керував автотранспортним засобом. Водієві шкільного автобуса надбавка за складність і напруженість в роботі може бути встановлена незалежно від встановленої йому надбавки за класність.

Щодо роботи за сумісництвом, слід зазначити, що тривалість такої роботи не повинна перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не може перевищувати половини місячної норми робочого часу (п. 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245; далі — Постанова № 245)

Керівники державних підприємств, установ, організацій, їх заступники, керівники структурних підрозділів державних підприємств, установ, організацій (цехів, відділів, лабораторій і т. п.) та їх заступники мають право займатися науковою, викладацькою, медичною і творчою діяльністю за сумісництвом.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 № 586-XIV голови місцевих державних адміністрацій, їх заступники, керівники управлінь, відділів, інших структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій можуть поєднувати свою службову діяльність з викладацької, наукової і творчої діяльності в неробочий час, в т. ч. на громадських засадах.

Тож, начальник відділу освіти місцевої державної адміністрації може здійснювати педагогічну діяльність тільки у вільний від основної роботи час за умови сумісництва на підставі укладеного трудового договору.

Оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу.

Згідно з пунктом 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОН України від 15.04.1993 № 102 (далі — Інструкція № 102), повна ставка заробітної плати учителям, викладачам, вихователям та іншим педагогічним працівникам виплачується за 3 години педагогічної (викладацькою) роботи на день або за 18 годин на тиждень, а при виконанні працівниками педагогічної роботи за сумісництвом педагогічне навантаження складає 0,5 ставок або 9 годин на тиждень.

Працівники можуть здійснювати педагогічну діяльність в закладах освіти як по основній роботі та сумісництвом у вільний час, так і з погодинною оплатою праці в обсязі не більше 240 годин на рік в основний робочий час (п. 3 Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінфіну України від 28.06.1993 № 43; далі — Перелік).

Згідно з пунктом 12 Переліку виконання такої роботи можливе з дозволу керівника державного підприємства, установи, організації без утримання заробітної плати (директорам установ, закладів — з дозволу керівників відповідних управлінь місцевих державних адміністрацій (за підлеглістю установи)).

У разі педагогічної роботи (у т. ч. керівних працівників) без зайняття штатної посади в тому самому навчальному закладі, установі трудовий договір на виконання зазначеної роботи не укладається. Оплата за години викладацької роботи проводиться понад основного посадового окладу (ставки) у порядку, передбаченому для викладачів за тарифікацією. Обсяг цієї роботи обмежується в середньому 12 годинами на тиждень (480 годин на рік) (п. 91 Інструкції № 102).

Підготувала Ольга Янчіцькаголовний редактор газети «Expertus: Тиждень», редактор «МЦФЕР: Кадри»

Джерело

Категорія: Корисне | Переглядів: 699 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024