Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 21:14
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2016 » Серпень » 27 » В Обухові відбулася Велика педагогічна рада педагогів міста
08:24
В Обухові відбулася Велика педагогічна рада педагогів міста

26 серпня 2016 року в актовій залі НВК «СЗОШ I-ІІІ ст. № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов - ЗОШ І-ІІІ ст. № 5» відбулася Велика педагогічна рада освітян міста.

Цей захід, є оновленою формою зустрічі освітян перед початком нового навчального року. Така форма зустрічі в Обухові відбувається вдруге. Вона покликана замінити стандартну Серпневу конференцію педагогів перед початком нового навчального року, яка передбачала звітування керівництва освітою міста, району за попередній навчальний рік. 

Щоб такого формального звітування не відбувалося, керівництвом освіти міста було запропоновано таку форму проведення традиційної зустрічі. Тема нинішньої педагогічної ради «Стратегія розвитку освітньої системи міста Обухова»

Довідка. * Педагогічна рада є дорадчим органом, створеним для вирішення основних питань діяльності навчального закладу. Педагогічна рада в своїй діяльності керується законами України "Про освіту", "Про вищу освіту", Положенням про навчальний заклад та іншими нормативними документами, що стосуються її діяльності.

Педагогічна рада — це орган управління навчальним закладом, головним завданням якого є створення дружного, працездатного педагогічного колективу.

Основна місія педагогічної ради — забезпечення розвитку й функціонування освітньої установи.

Функції педагогічної ради:

 управлінська — забезпечення безпосередньої роботи навчального закладу;

 методична — розробка технології створення позитиву й усунення негативу в роботі;

 виховна — утілення запланованих заходів у життя школи;

 соціально-педагогічна — створення позитивної мотивації щодо виконання прийнятих рішень.

Така форма проведення масового заходу має як ряд переваг, так і ряд недоліків. 

Всім освітянським колективам напередодні надсилається "Доповідь-звіт" за попередній навчальний рік, з яким колективи має ознайомити адміністрація закладу освіти. І відповідно, після обговорення, запропонувати загальну думку колективу з приводу цієї Доповіді. (Доречі, ознайомитися з нею може кожен охочий, натиснувши на це посилання)

Це дійсно виглядає правильним. Щоб не вислуховувати про власні здобутки протягом однієї години, дізнатися про це в колективі.

А от як висловити свою думку, якщо ти не згоден з матеріалами доповіді? Або хотів би доповнити цю доповідь? Ніхто відповіді не дасть. 

Якщо проаналізувати матеріали "Доповіді, то можна зробити невтішні висновки.

Практично неоцінено кропітку роботу педагогів міста (як директорів НВЗ, завідуючих ДНЗ, методистів управління освіти, так і рядових педагогів міста). Їх роль, в освіті України, котрий рік принижується. Жоден педагог Обухова після таких звітів не відчуває своєї ролі в освіті, не відчуває того, для чого потрібно виконувати кропітку роботу, як з організаційних так і навчальних питань. Робота педагогів нашого міста оцінюється лише дітьми, які в майбутньому можуть згадати гарним словом педагога. Прикро, але це так.

Доповідь містить лише суху статистику та переобтяжена негативом. Найкращі керівники ніяк не відзначені, найкращі учителі та вихователі не названі. Сумно.

*****

Сама педагогічна рада відбулася традиційно.

Начальник управління освіти, Марина Леонтіївна Мигаль, спрямувала діяльність освітян на реалізацію пріоритетних цілей, внесла пропозиції щодо оновлення змісту, форм і методів модернізації навчально-виховного процесу.

В обговоренні взяли участь Обухівський міський голова Олександр Миколайович Левченко, завідувач відділу української мови та літератури КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» Оксана Миколаївна Поліщук, генеральний директор видавництва «Шкільний світ», член громадської ради при Міністерстві освіти і науки України Мосієнко Марина Володимирівна.

До обговорення пріорітетних завдань освітньої галузі на 2016/2017 навчальний рік долучилися педагоги міста.

Як виявилося, на освітянській ниві міста, назріває цілий ряд проблем, які  не вирішуються багато років.

Можна виділити три основні проблеми, що склалися з часом. 

Перша, дефіцит вихователів у дитячих садках міста.

Кількість дітей, які мають бажання виховуватися в таких закладах постійно збільшується, відповідно збільшується максимальна наповнюваність груп дитячих садків. На жаль, на заробітній платі вихователів це ніяк не відмічається. Ніяких преміювань за роботу в надзвичайних умовах не передбачається. 

Кількість дітей, які мають різні вади здоров`я (гіперактивність, логопедичні вади та інші ) постійно збільшується. І працювати з такими дітками набагато складніше чим з іншими. Приходиться створювати окремі групи, а от бажання там працювати, у вихователів немає. І ця проблема досить серйозна.

Друга, робота навчальних закладів в умовах, коли там починають навчатися діти з різними особливостями психофізичного розвитку (інклюзивна освіта).

Навчання повинно відбуватися за індивідуальними навчальними планами та забезпечуватися медико-соціальним та психолого-педагогічним супроводом. Інклюзивна освіта передбачає створення освітнього середовища, яке б відповідало потребам і можливостям кожної дитини, незалежно від особливостей її психофізичного розвитку.

Щоб працювати з такими дітьми, самі педагоги повинні вміти це робити. Вони повинні бути фізично і морально готовими до поведінки таких дітей, уміти поводитися з ними, попереджувати різні нестандартні ситуації. Як це робити? Потрібно постійно шукати різні засоби та способи як це робити. 

Гадаю потрібно такі заклади освіти або забезпечити потрібною літературою, або проводити спеціалізовані навчання з педагогами, які навчають таких дітей.

Третя,  дефіцит педагогічних кадрів з початкового навчання та предметів фізико-математичного циклу (фізика, математика, інформатика).

Найбільш вразливими є педагоги саме з цих предметів. І це вимагає якогось вирішення проблеми. Кількість уроків інформатики збільшується, а от кількість кваліфікованих інформатиків у школі на жаль зменшується. В школу після закінчення вищих навчальних закладів ідуть одиниці, а продовжують працювати далі ще менше. Це стосується також учителів математики та фізики.

​Безпосереднє опитування педагогічних закладів освіти Київщини, що готують працівників початкового навчання з Обухова чи Обухівського району показало, що діти там не навчаються. І чекати того, що через 1-5 років прийде молода зміна - не слід.

Відомо, що київські заклади освіти, масово переманюють педагогів з Обухівщини, щоб покрити кадровий дефіцит педагогів. В київських закладах існує більша матеріальна підтримка педагогів. І щоб цього не відбувалося, потрібно мабуть розробляти якісь власні програми з підтримки молодих педагогів на рівні міста. Щоб молоді спеціалісти, прийшовши в навчальний заклад на початкову невелику зарплатню, швидко не залишали нелегку роботу педагога.

*****

У рамках заходу відбулися також засідання інструктивно-методичних нарад педагогів з вивчення окремих предметів: «Організація навчально-виховного процесу в навчальних закладах міста у 2016/2017 навчальному році».

На мою власну думку, в майбутньому слід перейти до педагогічних конференцій «по-бердичівські» 

Позитивні заклики керівників міста та управління освіти до своїх педагогів, дійсно викликають позитивні емоції.

 А.П.Шевченко

Категорія: Події Обухівщини | Переглядів: 608 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024