Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 05:52
Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Меню сайту


Наші учителі
 
Методичний портал
Шевченко А.В.

Літній мовний табір

Правова допомога
Інформери

Погода в Обухове на неделю
HotLog
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу




Пошук по сайту


1

Наша адреса

вул. Київська, 18
м. Обухів,
Київська обл.
08700 Україна,
тел. 
+380997086790
+30960214469
Знайти нас на мапі

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні лінки

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України

Лепетун. Для тих, хто хоче вдосконалювати українську мову

Правовий портал для освітян

Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова



Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки
Дитячий садочок
Дитячий садочок "Зірочка”
ДНЗ
Дитячий садок «Рушничок»
Парк
Парк "Київська Русь”
Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта
ДНЗ
Дитячий садок «Веселка»
Київський РЦОЯО
Київський РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Вінницький РЦОЯО
Методичний портал учителів-словесників Обухова



Головна » 2014 » Грудень » 7 » За екологію зі шкільної лави. Конкурс "Школа за екологію"
10:35
За екологію зі шкільної лави. Конкурс "Школа за екологію"

Популяризація німецької мови - головне завдання Інституту імені Гете. Однак цього разу німецьку мову став посередником у проекті, присвяченому захисту навколишнього середовища.

"Школа за екологію: думати, досліджувати, діяти" - так називається конкурс, який проводить Інститут імені Гете в Москві за інформаційної підтримки міністерства освіти і науки РФ і у співпраці з німецькими та російськими вузами та науково-дослідними інститутами. Проект здійснюється в рамках Року німецької мови та літератури в Росії. Він покликаний привернути увагу до проблем екології і виховання у школярів дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Німецький в ролі посередника

"Цей проект незвичайний тим, що вперше німецька мова грає не головну, а посередницьку роль. У конкурсі можуть взяти участь не тільки учні з сьомих за десяті класи та їхні вчителі німецької мови, але й предметники - викладачі біології, хімії, фізики чи географії " , - пояснила в інтерв'ю DW керівник проекту, співробітниця Інституту імені Гете в Москві Людмила Соколова. Заявки на участь можуть надсилати не тільки команди з Росії, але і з шкіл, що входять в глобальну мережу PASCH і розташованих на території Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану та України.

Ідея проекту полягає в тому, щоб школярі разом з вчителями вивчили екологічну ситуацію в своєму місті чи селищі, на своїй вулиці або в околицях школи. "Це можуть бути маленькі проблеми: наскільки чистий з екологічної точки зору повітря у класних приміщеннях, як краще економити електроенергію або ефективніше переробляти сміття", - перераховує Людмила Соколова. Організатори конкурсу сподіваються, що на основі результатів своїх досліджень школярі зможуть запропонувати конкретні заходи для поліпшення екологічної ситуації за місцем проживання та провести акції, що привертають увагу громадськості до існуючих проблем.

Підтримати активність

"Ми прагнемо підтримати соціальну активність учнів у цьому напрямку, - підкреслює керівник проекту. - Якщо кілька років тому ці проблеми хвилювали в основному тільки фахівців-екологів, то зараз молоді люди виявляють до них все більше інтересу. Якщо задати в Рунеті пошукові слова" екологія "," захист навколишнього середовища ", то з'явиться маса посилань на сайти і форуми з цієї проблематики. Крім того існують станції юних біологів, школи з екологічним ухилом, проводяться олімпіади з екології".

Саме тому Інститут імені Гете вирішив сприяти цьому рухові. "Ми помітили, що безліч проектів, про які розповідається в Мережі, ґрунтуються на констатації фактів і перерахування глобальних екологічних проблем, а ми хочемо, щоб школярі побачили і проаналізували конкретну ситуацію в їхньому регіоні", - говорить Людмила Соколова.

Крім проведення конкурсу Інститут імені Гете намагається звернути увагу школярів на проблеми екології та іншими способами. "У нас є блоги, і ми хочемо створити навколо них ком'юніті з учнів шкіл і студентів, зацікавлених у вирішенні екологічних проблем. Ми заснували групи в" Вконтакте "і" Фейсбуці ", де проводимо різні конкурси і даємо корисну інформацію по темі захисту навколишнього середовища ", - розповідає Людмила Соколова.

Етапи проведення

На конкурс "Школа за екологію: думати, досліджувати, діяти" вже почали надходити перші роботи. Одна з них, за словами, представника Інституту імені Гете, присвячена проблемам утилізації твердих відходів в одному з селищ Краснодарського краю. Є роботи з проблем очищення води від нафтопродуктів, очищенню повітря. Особливу активність проявляють школярі Поволжя і Башкортостану. "І нас це радує, ми зацікавлені в тому, щоб у нашому конкурсі взяли участь не тільки школярі великих міст, але з провінції", - зазначає Людмила Соколова.

Конкурс проходитиме в два етапи і триватиме до середини квітня 2015 року. Свої пропозиції школярі повинні надіслати на адресу Інституту імені Гете в Москві до середини грудня. У січні надіслані роботи розгляне спеціальна комісія, до складу якої увійдуть екологи з Німеччини і Росії. Німецьку сторону представляють фахівці з Берлінського вільного університету, Берлінського університету імені Гумбольдта та Бременського університету, а Росію - співробітники Інституту океанології РАН та інших науково-дослідних установ.

Автори кращих проектів будуть запрошені до Москви на заключну конференцію з проблем екології, яка пройде в квітні 2015 року. Тут вони перед журі та іншими учасниками конкурсу зможуть представити і захистити свої ідеї. А переможці заключного етапу конкурсу візьмуть участь у літньому екологічному таборі в Німеччині.

За матеріалами: dw.de

Сайт проекту Інституту імені Гете в Москві

Конкурс

В рамках проекту "Школа за екологію: думати, досліджувати, діяти!" Гете-Інститут в Росії оголошує новий конкурс для школярів. Конкурс покликаний привернути увагу учнів до проблем навколишнього середовища, з якими вони щодня стикаються у своєму місті або селищі. Школярі досліджують екологічну ситуацію у своєму місті (селищі), на своїй вулиці, у своїй школі, наприклад: якість води та повітря, споживання енергії, рослинний і тваринний світ, відходи, здоров'я / харчування та ін. Виходячи з результатів дослідження, школярі пропонують конкретні ідеї та проводять акції, спрямовані на поліпшення екологічної ситуації та залучення до неї уваги широкої громадськості. Автори найпереконливіших проектів будуть запрошені на Міжнародну молодіжну екологічну конференцію до Москви, де представлять публіці та журі свої проекти німецькою мовою. Міжнародна молодіжна екологічна конференція пройде в Москві 11-12 квітня 2015 Всіх учасників конференції чекають захоплюючі майстер-класи під керівництвом німецьких і російських вчених, екскурсії в провідні російські університети і багато інше. Головним призом стане участь команд переможців у Міжнародному літньому екологічному таборі 2015. 

Умови участі

До участі в конкурсі запрошуються учні 7 - 10 класів, а також їхні вчителі німецької мови та вчителі-предметники (біології, географії, хімії, фізики та ін.). Разом з учителями школярі досліджують екологічну ситуацію у своєму місті (селищі), на своїй вулиці, у своїй школі, наприклад: якість води і повітря, споживання енергії, рослинний і тваринний світ, відходи, здоров'я / харчування та ін. Заповнити онлайн-формуляр і надіслати проект на конкурс можна до 15 грудня 2014 Опис проекту має бути обов'язково представлено німецькою мовою і відповідати таким критеріям: 

 

  • Актуальність і значимість екологічної проблеми для учнів та їх міста (селища), школи
  • Реалізація міждисциплінарних зв'язків і використання методів наукового дослідження в хімії, біології, фізики та ін.
  • Практична спрямованість і результативність проведеного проекту
  • Привернення уваги широкої громадськості до результатів проекту
  • Ясність, логічність, структурованість опису проекту і його результатів
  • Наявність документації (наприклад, фото, відео, анкети, статті в місцевих ЗМІ тощо), що відбиває етап практичної реалізації проекту.
Увага!
  • На конкурс приймаються тільки ті проекти, опис яких представлено на німецькій мові!
  • Опис проекту має відображати всі етапи його реалізації.
  • Проекти, що містять запозичені з інтернету тексти та зображення без вказівки авторських прав, не приймаються до розгляду в конкурсі.
  • Загальний обсяг всіх файлів не повинен перевищувати 20 МБ.

Свої питання по конкурсу Ви можете направляти на електронну адресу: umweltmachtschule@goethe.de

Конкурсне завдання

Разом з учителями німецької мови та вчителями-предметниками (біології, географії, хімії, фізики та ін.) Школярі досліджують екологічну ситуацію у своєму місті (селищі), на своїй вулиці, у своїй школі і документують хід і результати свого дослідження. I етап: до 15 грудня 2014

  • Знайдіть однодумців серед своїх однокласників, інших учнів Вашої школи і вчителів.
  • Опишіть актуальну екологічну ситуацію (наприклад: якість води і повітря, споживання енергії, рослинний і тваринний світ, відходи і сміття, здоров'я / харчування та ін.) За наступними пунктами:
    • У чому полягає проблема? На кого / що і як впливає існуюча проблема? Обгрунтування вибору проблеми.
    • Як довго дана проблема існує у Вашому місті (селищі), школі?
    • Які кроки і ким були зроблені до Вас для вирішення даної проблеми?
    • Як покращиться ситуація у Вашому місті (селищі), Вашій школі завдяки запропонованим Вами рішень проблеми?
  • Визначте мета Вашого дослідження.
    • Яких цілей Ви хочете досягти за допомогою Вашого проекту?
  • Досліджуйте актуальну екологічну ситуацію за допомогою методів наукового дослідження в хімії, біології, фізики та ін. Опишіть отримані результати за наступними пунктами:
    • Якими методами наукового дослідження в хімії, біології, фізики та ін. Ви користувалися і як?
    • Які результати Вашого дослідження?
  • Запропонуйте конкретні ідеї і проведіть акції, спрямовані на зміну або поліпшення несприятливої ​​екологічної ситуації.
    • Як Ви хочете поліпшити існуючу екологічну ситуацію?
    • Які акції Ви провели для цього і з який їхній результат?
    • Де Ви провели акції, і хто взяв у них участь?
  • Розкажіть громадськості про Вашому заході (акції).
    • Кого ще Ви змогли залучити до даної акції?
    • Кого і як Ви поінформували про результати Вашого проекту?
    • Як відреагувала преса і громадськість на Ваш захід?
    • Які статті щодо Вашого заходу (акції) були опубліковані в місцевих ЗМІ?
  • Документуйте хід проекту та його результати.
  • Наприклад: самостійно зроблені фото, презентації PowerPoint, флаєри, відскановані статті або відео про хід і результати Вашого проекту.
  • Важливо! Загальний обсяг всіх файлів не повинен перевищувати 20 МБ.
  • Завантажте опис та документацію Вашого проекту на сайт: www.goethe.de/umweltmachtschule до 15 грудня 2014!
З 15 грудня 2014 по 15 лютого 2015
  • Оцінювати ваші проекти будуть експерти з провідних дослідницьких інститутів Німеччини та Росії (критерії див. Розділ "Умови участі"). Про результати першого етапу конкурсу Ви зможете дізнатися 15 лютого 2015 на сайті www.goethe.de/umweltmachtschule. Автори кращих проектів будуть запрошені до Москви на Міжнародну молодіжну екологічну конференцію. Решта учасників конкурсу будуть відзначені грамотами Гете-Інституту. Грамоти будуть відправлені на поштову адресу вашого навчального закладу до 1 травня 2015

II етап: 11-12 квітня 2015 
Москва, Гете-Інститут, Ленінський проспект, 95 a 
Міжнародна молодіжна екологічна конференція
  • Уявіть Ваш проект німецькою мовою публіці та журі.
  • Журі визначить переможців, які отримають головний приз.

Download SymbolЕтапи та конкурсні завдання (PDF, 300 KB)

 

Категорія: Корисне | Переглядів: 1068 | Додав: Ayverso | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Хостинг від uCoz

НВК "СЗОШ І-ІІІ ст.№1-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" © 2024